Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαδήλωση μεταναστών σε Κέντρο Κράτησης

Περίπου 200 αιτούντες άσυλο από τη Σιέρα Λεόνε, που κρατούνται σε διαμετακομιστικό κέντρο προσφύγων στη βαυαρική πόλη Ντέγκεντορφ, διαδήλωσαν προχτές καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης.

Οπως αναφέρει το Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες της Βαυαρίας, διαμαρτύρονται για την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου τους, την παραμονή τους στο κέντρο εδώ και 2 χρόνια (και μάλιστα σε δωμάτια των 8 ατόμων), ελλιπή εκπαίδευση για τα παιδιά τους, κακή ποιότητα διατροφής, άσχημες συνθήκες υγιεινής και ελλιπή ιατρική φροντίδα. Επίσης ζητούν άδειες εργασίας, όμως όσοι μένουν στα κέντρα κράτησης δεν επιτρέπεται να εργάζονται.

Η κυβέρνηση της Κάτω Βαυαρίας απέρριψε τις καταγγελίες, δηλώνοντας πως «οι πρόσφυγες από τη Σιέρα Λεόνε που διαμαρτύρονται, απλά δεν επιθυμούν την εφαρμογή του νόμου περί ασύλου». Κυνικά ο εκπρόσωπος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είπε: «Οποιος παραπονιέται για τη φιλοξενία και τη βοήθειά μας, δεν πρέπει να διαδηλώνει, αλλά να γυρίσει αμέσως σπίτι του».

Θυμίζουμε πως τέτοια «διαμετακομιστικά κέντρα» θα δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf), τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Die Welt», μειώνονται οι «εθελούσιες» επιστροφές των μεταναστών στην πατρίδα τους. Εως τα τέλη Νοέμβρη χορηγήθηκαν 27.903 εκούσιες έξοδοι που χρηματοδοτήθηκαν οικονομικά από το γερμανικό κράτος, ενώ αντίστοιχα πέρυσι ήταν στις 50.759. Ούτε αύξηση των απελάσεων υπήρξε. Φέτος έως το τέλος Νοέμβρη απελάθηκαν 22.190 άτομα και πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα 25.375.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ