Πέμπτη 18 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κρατούν στη φυλακή την Α. Ταμίμι μέχρι τη δίκη...

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΚΑΪΡΟ.--

Ισραηλινό στρατοδικείο απαγόρευσε χτες, μέχρι την έναρξη δίκης, την αποφυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας αγωνίστριας Αχέντ Ταμίμι, που αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες με αφορμή διαπληκτισμό στα μέσα Δεκέμβρη με Ισραηλινό στρατιώτη, μετά τον σοβαρό τραυματισμό 14χρονου εξαδέλφου της από τις σφαίρες των κατοχικών αρχών. Το ισραηλινό στρατοδικείο συνεχίζει την ίδια τακτική με όσους αντιστέκονται στην κατοχή.

Ωρες πριν την απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου, ξεκινούσε στο Κάιρο συνδιάσκεψη αραβικών χωρών με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ, ενώ σήμερα αναμένεται στην περιοχή και έως τις 23 του μήνα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Επίτιμος προσκεκλημένος στη χτεσινή συνδιάσκεψη για την Ιερουσαλήμ ήταν ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, που σε ομιλία του παρότρυνε όλους τους Αραβες να επισκεφθούν την Ιερουσαλήμ, να μην εγκαταλείψουν τους Παλαιστίνιους και να μην τους απογοητεύσουν. Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ θα γίνει «νωρίτερα από το αναμενόμενο», μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει εντός τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2019.

Παράλληλα, μερίδα του ισραηλινού Τύπου επανέφερε τα γνωστά σενάρια περί αμερικανικού και ισραηλινού σχεδίου προσάρτησης των περισσότερων περιοχών της Δυτικής Οχθης στο Ισραήλ, με αντάλλαγμα ...αιγυπτιακά εδάφη στη Χερσόνησο του Σινά, ώστε να προστεθούν στα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ