Πέμπτη 18 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις εξελίξεις στο Ιράν

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις εξελίξεις στο Ιράν έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Οι εξελίξεις στο Ιράν δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ξέχωρα από όσα εκτυλίσσονται στην ευρύτερη περιοχή από τις παρεμβάσεις ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η συμμαχία συμφερόντων του Ιράν με Συρία, Ιράκ, Ρωσία και Τουρκία προκαλεί έντονο ανταγωνισμό, και για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, που βλέπουν να θίγονται τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικό επικίνδυνο ρόλο παίζουν τόσο η ΕΕ όσο και οι κυβερνήσεις της.

Οι κινητοποιήσεις, έκφραση των συσσωρευμένων λαϊκών προβλημάτων, όπως της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας που βιώνει ο ιρανικός λαός, επιχειρείται να αξιοποιηθούν στα παιχνίδια των ανταγωνισμών ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Επίδικό τους ο έλεγχος των τεράστιων κοιτασμάτων και εμπορικών συμφωνιών, εκμεταλλευόμενοι τη γεωστρατηγική σημασία του Ιράν.

Οι λαοί για να μην πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο να οργανώσουν την πάλη τους με βάση τα δικά τους συμφέροντα, σε δρόμο αυτοτελή από ενδοαστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ