Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Δεδομένες οι ευρωατλαντικές κατευθύνσεις για ΝΔ και ΔΗΣΥ

Στη ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χτες με βουλευτές του που εκλέγονται στη Μακεδονία. Φέρεται να τους έδωσε το ελεύθερο να συμμετάσχουν αν θέλουν στα συλλαλητήρια για το ονοματολογικό, αν και οι «κύκλοι» του λένε ότι είναι «επιφυλακτικός με τη συμμετοχή».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, εντείνονται οι συζητήσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ. Π.χ. ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής του Αχιλλέα φέρεται να έβαλε θέμα ότι θα έπρεπε συντεταγμένα η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι υπέρ ή κατά των συλλαλητηρίων και στο πλαίσιο αυτό να επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή των βουλευτών. Επίσης κριτική στην ηγεσία φέρεται να έκανε και ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Αντωνιάδης, ότι κακώς εξαρτά τη στάση της από τη στάση του Π. Καμμένου στο θέμα των Σκοπίων, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει, ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ να πάρει σαφή θέση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μ. Σπυράκη χαρακτήριζε, στο μεταξύ, χτες «ανεύθυνο» τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το Σκοπιανό, στη βάση πάντα της προώθησης των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την περιοχή και των σχετικών προσδοκιών της αστικής τάξης για «αναβάθμισή» της. Για τη θέση της ΝΔ παρέπεμψε στη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή όπως εκφράστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Στο ενδεχόμενο σύγκλησης του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), είπε ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ θα προσέλθει ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών «να αποσαφηνίσει εάν η θέση του δεσμεύει την κυβερνητική πλειοψηφία. Δηλαδή, το σύνολο της κυβέρνησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης».

Ο Ανδ. Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, είπε ότι «η κυβέρνηση μετέτρεψε σε εσωτερικό ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου να ξεφύγει από την καθημερινότητα που είναι βαριά γι' αυτήν. Ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις μιας κάποιας επιτυχίας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προσπαθώντας να βρει ψήγματα πολιτικής επιβίωσης». Ζήτησε τέλος «επίσημη ενημέρωση» με σύγκληση του ΕΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ