Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης Ελλάδας - Τουρκίας

Αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον υφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ, έφτασε χτες το μεσημέρι στην Αθήνα, στο φόντο της εκκρεμότητας της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Σημειωτέων, στις 15 Φλεβάρη έχει οριστεί η εκδίκαση για την παροχή ή μη ασύλου στον έναν Τούρκο αξιωματικό μετά την αίτηση ακύρωσης που έχει υποβάλει η κυβέρνηση, κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Η συνάντηση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα γίνει σήμερα το μεσημέρι και θα είναι μεταξύ ομάδας εργασίας του υπουργείου, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Δ. Παπασπύρου, «για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ». Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, μετά τη σύσκεψη «θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Μπιλάλ Ουτσάρ».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση γίνεται εν μέσω δηλώσεων του υπουργού Δικαιοσύνης, που έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι 8 Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε πως οι 8 «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι είναι πραξικοπηματίες». Ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει να μην εκδοθούν στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ