Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρες επιθέσεις στην Καμπούλ

Από την επίθεση του Σαββάτου, οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 230

Copyright 2018 The Associated

Από την επίθεση του Σαββάτου, οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 230
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Μακελειό σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν το περασμένο Σάββατο, όπου μετά από έκρηξη ασθενοφόρου παγιδευμένου με εκρηκτικά σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα. Χτες, ο τελευταίος απολογισμός της κυβέρνησης έκανε λόγο για 103 νεκρούς και 235 τραυματίες, αλλά υπήρχαν φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Την ευθύνη για τη νέα επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Η έκρηξη έγινε λίγο πριν από το μεσημέρι, σε μια περιοχή όπου στεγάζονται πολλές ξένες πρεσβείες. Ο βομβιστής κατάφερε να περάσει από σημεία ελέγχου με ένα ασθενοφόρο που ήταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Τζαμουριάτ» και εκτιμάται ότι τελικός του στόχος ήταν το υπουργείο Εσωτερικών και το Ανώτατο Συμβούλιο Ειρήνης (αρμόδιο για τη διεξαγωγή «ειρηνευτικών συνομιλιών» με τους Ταλιμπάν κ.τ.λ.).

Αλλά και χτες, σημειώθηκε νέα επίθεση, αυτή τη φορά στη στρατιωτική ακαδημία «Στρατάρχης Φαχίμ», στα δυτικά προάστια της Καμπούλ. Συνολικά 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμα 16 άτομα τραυματίστηκαν. Οι δράστες υπολογίζονται σε πέντε. Πριν από την έκρηξη σημειώθηκε πολύωρη ανταλλαγή πυροβολισμών και εκτοξεύτηκαν ρουκέτες. Την ευθύνη για τη χτεσινή επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».

Η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στο Αφγανιστάν αναζωπυρώνεται τον τελευταίο καιρό, εν μέσω ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την υποτιθέμενη «ειρήνη» τόσο στη συγκεκριμένη χώρα, όσο και ευρύτερα στην περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ