Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήρια «πολλαπλών χρήσεων»

Το σκηνικό της προπερασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη στήνεται την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα, όπου διοργανώνεται συλλαλητήριο με αίτημα η όποια συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ να μην εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία».

Η «προσήλωση» στο ονοματολογικό της γειτονικής χώρας κρύβει, ανάμεσα σε άλλα, και όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το φούντωμα των αλυτρωτισμών και φυσικά τα σχέδια για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, εντός των οποίων δρομολογούνται οι διευθετήσεις και τα οποία κάθε άλλο παρά αμφισβητούν οι διοργανωτές και οι πολιτικές δυνάμεις που καλούν στο συλλαλητήριο, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις για το αν είναι επαρκή τα «ανταλλάγματα» κι αν εξυπηρετούν το στόχο για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της αστικής τάξης. Ταυτόχρονα, δίνουν και την «πάσα» στην κυβέρνηση να παρουσιάζει τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, στα οποία πρωτοστατεί για λογαριασμό της αστικής τάξης, με το μανδύα της «προοδευτικότητας».

Με μοχλό εξάλλου το ονοματολογικό αλλά και την προετοιμασία των συλλαλητηρίων, σε εξέλιξη βρίσκονται και κάθε είδους ζυμώσεις και διεργασίες ανάμεσα σε ακροδεξιές και αντιδραστικές ομάδες και λοιπά μορφώματα, με στόχο τη διαμόρφωση νέων αντιδραστικών σχημάτων.

Τυπικά τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Συντονιστική Επιτροπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου», ενώ ως μέλη της φέρονται οι Ν. Γκατσούλη, που ζει στο Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ και παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της «Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής», Μιχάλης Πατσίκας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «Σπίθας», Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου κ.ά., που χτες είχαν συνάντηση και με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Οπως και στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στήριξη στη συγκέντρωση έσπευσαν να δηλώσουν η Ενωση Κεντρώων, οι ΑΝΕΛ, η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και η ΝΔ, ενώ μεμονωμένοι βουλευτές και των άλλων αστικών κομμάτων αναμένεται να παραβρεθούν.

Αν και οι ομιλητές του συλλαλητηρίου δεν έχουν ανακοινωθεί, ομιλία έχει προσκληθεί να εκφωνήσει ο Μ. Θεοδωράκης, ενώ κατ' άλλους θα χαιρετίσει με ηχογραφημένο μήνυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ