Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντίσταση στα αντιασφαλιστικά σχέδια

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ειδικών ταμείων είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε αντίσταση απέναντι στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, κάλεσε εργαζόμενους και συνταξιούχους η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση απεργάζεται ακόμη χειρότερα μέτρα, από αυτά που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα. Οι δηλώσεις της έγιναν μετά τη συνάντησή της με τη Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ειδικών Ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Τράπεζες κτλ.), χτες το πρωί.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ενημέρωσαν την ΓΓ του ΚΚΕ για τα αιτήματά τους και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Κόμματος. Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε την υποστήριξη του ΚΚΕ και τους διαβεβαίωσε ότι θα παρέμβει και στη Βουλή για τη λύση των προβλημάτων τους. Οι συνταξιούχοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με το 80% του μισθού των εν ενεργεία συναδέλφων τους. Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του ΛΑΦΚΑ. Τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, υπό την εγγύηση του κράτους.

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, μόλις τελείωσε η συνάντηση δήλωσε:«Εμείς υποστηρίζαμε τα αιτήματά τους και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τα υποστηρίξουμε και σήμερα. Ισα - ίσα θεωρούμε ότι πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση.

Αυτό που πρέπει να πάρουμε υπόψη είναι - βάσει και της ομιλίας του υπουργού κ. Γιαννίτση στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ - ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει ακόμα χειρότερο σχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, από αυτό που προσπάθησε να περάσει τον περασμένο Απρίλη. Η λογική της κυβέρνησης είναι η εξής: Οταν οι εργαζόμενοι δέχονται την εκμετάλλευση είναι καλοί, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τότε είναι ένα περιττό βάρος για την κυβέρνηση και θέλει να το πετάξει από πάνω της. Αυτό πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη, διότι αν δεν υπάρξει αντίσταση απ' την πλευρά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η κυβέρνηση θα αισθάνεται ότι έχει λυμένα τα χέρια να προχωρήσει, αξιοποιώντας αν θέλετε, και τη συναντίληψη που υπάρχει στο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης κι από την πλευρά κυρίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Εκ μέρους του Συντονιστικού των Ειδικών Ταμείων ο Ν. Γκίγκας, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΔΕΗ ευχαρίστησε την Γενική Γραμματέα για την κατανόηση και την υποστήριξη των αιτημάτων τους. Εξέφρασε, επίσης, την πίστη του ότι το ΚΚΕ «θα είναι συμπαραστάτης μας γιατί βλέπουμε ότι όλοι πλέον έχουν στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και πρέπει κάπου να βρούμε έναν όρμο προστασίας».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Τραπεζών, Ι. Πλιάγκος, ζήτησε την απόδοση των οφειλόμενων προς τα Ταμεία, απαιτώντας να πληρώσουν κεφάλαιο, τράπεζες, εργοδότες. «Αυτοί που τόσα χρόνια μας εμπαίζανε με τα αποθεματικά των ταμείων, ν' αναγνωρίσουν ότι δεν μπορεί τ' αποθεματικά 40-50 χρόνων που κατατίθονταν άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδας, για να πηγαίνουν στα θαλασσοδάνεια, με υπεύθυνες τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να έρθουν τώρα να μας πουν ότι τα διαγράφουν και θα κάνουν ένα ασφαλιστικό φορέα που θα είναι προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Η ΓΣΕΕ δεν πρέπει να υποχωρήσει σ' αυτό το θέμα». Κάλεσε, επίσης, τους εν ενεργεία συναδέλφους του να αγωνιστούν μαζί τους, για να διεκδικήσουν όλα αυτά που τόσα χρόνια τούς έχουν πάρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ