Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Πρώτιστο καθήκον η οργάνωση της εργατικής τάξης

Το Σάββατο η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του

Δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής συζητούν μεθαύριο Σάββατο, για τους στόχους που βάζει το συνδικαλιστικό κίνημα, όντας μπροστά σε μια δύσκολη συγκυρία που η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα περνάει σε νέα φάση. Η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής αρχίζει στις 10π.μ. και γίνεται στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΑΤΕ (Αμερικής 10, 3ος όροφος).

Τον προβληματισμό τους, για τις προτεραιότητες στη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και την τακτική των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, καταθέτουν σήμερα στην εφημερίδα μας δύο μέλη της Γραμματείας του.

«Στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα το ΠΑΜΕ -υπογραμμίζει ο Α. Αβραμίδης- πρέπει να διαμορφώσει το σχεδιασμό του, έτσι ώστε να δίνει προτεραιότητα στην αποτροπή αυτής της απειλής. Οι εργαζόμενοι κατανοούν ότι αυτή η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, ανεξάρτητα από το πρόσχημα που χρησιμοποιείται κάθε φορά είναι κομμάτι του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του, αποτελεί μέσο στην προσπάθειά του, να ξεπεράσει τις οικονομικές του κρίσεις.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, -συνεχίζει ο συνδικαλιστής- έχουν πλούσια εμπειρία από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Αυτή η εμπειρία χρειάζεται ν' αξιοποιηθεί και τώρα πιο αποφασιστικά, να ξανοιχτούμε στον κόσμο, να δημιουργήσουμε συνθήκες κινητοποίησης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων».

«Πριν ακόμη ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξαπολύσουν τις φονικές τους βόμβες, έχουν ήδη επιφέρει τα πρώτα χτυπήματα στις λαϊκές ελευθερίες στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Προς επίρρωση της παραπάνω διαπίστωσης ο Γ. Μπουλούγαρης απαριθμεί μια σειρά γεγονότα. Τις χιλιάδες απολύσεις που ήδη γίνονται, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έκδοσης, την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, την επέκταση της Σέγκεν, τη συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών των ΗΠΑ με την Ευρωπόλ, τον ασφυκτικό έλεγχο στη διακίνηση των ιδεών. Η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, που οξύνονται οι επιθέσεις σημειώνει ο συνδικαλιστής και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης. Ο συντονισμός των μαζικών της οργανώσεων με το ΠΑΜΕ. Εδώ θα κριθούμε όλοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ