Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΥΓΕΙΑ
ΟΕΝΓΕ
Στάση εργασίας χωρίς προετοιμασία

Τετράωρη στάση εργασίας (10 π.μ.-2 μ.μ.) των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας προκήρυξε για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτώβρη 2001 η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με ένα εφ' όλης της ύλης διεκδικητικό πλαίσιο, χωρίς προετοιμασία, εν γνώσει της διοίκησης της Ομοσπονδίας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί «τουφεκιά στον αέρα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Ομοσπονδία εξαγγέλλει την κινητοποίηση, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στην προχτεσινή της συνεδρίαση δεν αποφάσισε περί συμμετοχής ή όχι στη στάση εργασίας, αφού οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να σταθεί αδύνατο να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Ετσι δεν αποκλείεται η εξαγγελία της κινητοποίησης - με ΣΥΝεπικούρηση - να εντάσσεται στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου.

Η στάση εργασίας γίνεται, όπως ανέφερε η διοίκηση της ΟΕΝΓΕ σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να γίνουν στα νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και να συζητηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας. Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει το αίτημα για νέο μισθολόγιο, με αυξήσεις στους μισθούς, την αύξηση των ποσών για τις εφημερίες και τη δίκαιη φορολόγησή τους. Επίσης αύξηση των δαπανών για την υγεία, προσλήψεις προσωπικού κ.ά.

  • Επίσης σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ για τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη 2001 στη Νέα Υόρκη επισημαίνει ότι επιβάλλεται η συσπείρωση και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο να καταδικαστεί η τρομοκρατία και ο πόλεμος ως μέσο άσκησης πολιτικής, να αποτραπεί ο περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να μην περάσουν μέτρα παραπέρα λιτότητας, με στόχο την αύξηση του χάσματος των πλουσίων και φτωχών στη χώρα μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ