Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσια πολιτική δραστηριότητα με περιοδείες και συγκεντρώσεις

Σε συγκέντρωση στο Περιστέρι μίλησε η Λ. Ράζου
Σε συγκέντρωση στο Περιστέρι μίλησε η Λ. Ράζου
Συνεχίζεται η πλούσια πολιτική δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ στην Αττική. Καθημερινά, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συγκεντρώσεις, οι Οργανώσεις του Κόμματος απευθύνονται στους εργαζόμενους και τους καλούν να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να προσπεράσουν τις παγίδες που στήνει το κεφάλαιο, τα παραμύθια της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Για να γίνει πράξη το δίκιο τους χρειάζεται «ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία».

Μαζική συγκέντρωση στο Περιστέρι

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φλεβάρη, σε μαζική συγκέντρωση στο Περιστέρι μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Το στέλεχος του Κόμματος αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις, στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή τα 3 χρόνια που έκλεισε πριν από μερικές μέρες. Ανέδειξε τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι από αυτήν την τριετία αλλά και την ανάγκη των αγώνων που πρέπει να οργανωθούν το επόμενο διάστημα, στους οποίους θα πρωτοστατήσουν οι κομμουνιστές μέσα από τα σωματεία, τους φορείς του κινήματος.

Με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ που συμπληρώνονται φέτος, η Λ. Ράζου στάθηκε στα καθήκοντα που έχουν οι κομμουνιστές για την ισχυροποίηση του Κόμματος, την οικοδόμησή του, τη διάδοση του Προγράμματός του. Αναλύοντας βασικά συμπεράσματα που βγάζει το Κόμμα από την 100χρονη ηρωική του Ιστορία, όπως αυτά αποτυπώνονται και στη Διακήρυξη της ΚΕ, ανέδειξε τι σημαίνει να κατακτιέται ο πρωτοπόρος επαναστατικός ρόλος του ΚΚΕ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.


Στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από την περιοχή που είχαν πολύ καιρό να έρθουν σε τέτοια πολιτική δράση του Κόμματος, έγινε πλούσια συζήτηση, με τους συγκεντρωμένους να θέτουν τα δικά τους ερωτήματα. Αυτά τα ερωτήματα, που κινήθηκαν κατά κύριο λόγο γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, έδωσαν την αφορμή για να αναδειχθούν ιστορικά ζητήματα, αλλά και η θέση του Κόμματος. Η συζήτηση εστίασε στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια που οξύνουν τους ανταγωνισμούς αλλά και στην περιβόητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της αστικής τάξης, για την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Η πολιτική εξόρμηση συνεχίζεται σήμερα και τις επόμενες μέρες:

Σήμερα, Τρίτη: Στις 6 π.μ., στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα - Παλούκια. Στις 9 π.μ., στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στου Ρέντη. Στις 10.30 π.μ., στο εργοστάσιο του ΟΣΕ. Στις 10.30 π.μ. στην «Tasty».

Αύριο, Τετάρτη 7/2, στις 11.30 π.μ., στο εργοτάξιο του ξενοδοχείου «Metropolitan». Στις 11 π.μ., στην «Elbisco».

Την Πέμπτη 8/2, στις 11.30 π.μ., στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή.

Την Παρασκευή 9/2, στις 11.30 π.μ., στο εργοτάξιο του Μεγάρου Μουσικής.

Την Τετάρτη 14/2, στις 9.30 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Πέμπτη 15/2, στις 10.30 π.μ., στην αλλαντοβιομηχανία «Υφαντής».

Την Πέμπτη 22/2, στις 10 π.μ., στην αλλαντοβιομηχανία «ΝΙΚΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ