Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Στη Βουλή η δικογραφία

Ευθύνες πρώην υπουργών και πρωθυπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από το 2006 και μετά έως τις αρχές του 2015, καλείται να διερευνήσει η Βουλή, καθώς τα ονόματά τους σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας «Novartis».

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά το αν η εταιρεία, με τις «ευλογίες» πολιτικών προσώπων, πουλούσε ακριβά τα φάρμακα στην Ελλάδα, ζημιώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και καθορίζοντας επιπλέον τις τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη.

Η εισαγγελέας Ελ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης παρέδωσαν χτες μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το διαβιβαστικό αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δέκα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης που βαρύνονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας. Ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της «Novartis» για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο καθώς και το ενδεχόμενο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Στο μεταξύ, νέες κοκορομαχίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, που την κατηγορούν για παρέμβαση στη δικαιοσύνη, προκάλεσε το γεγονός ότι στον Αρειο Πάγο χτες, την ώρα που οι εισαγγελείς έφεραν τη δικογραφία, βρισκόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος. Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «ότι με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της "Novartis" επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος για να ενημερωθεί σχετικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ