Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων στην Πάτρα

Στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Ανδρέα. Στην κινητοποίηση καλεί και ο δήμος Πάτρας με προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο κτίριο του ΚΕΠ στο Λιμάνι

Με την οργάνωση συγκέντρωσης σήμερα, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Δυτικής Ελλάδας δίνουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στο «Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο» που διοργανώνει η κυβέρνηση χτες και σήμερα στην πόλη. Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει διαδήλωση μέχρι το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, όπου εκείνη την ώρα αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απευθύνουν τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Αμαλιάδας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αχαΐας, Οικοδόμων Ηλείας, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Αχαΐας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Στην κινητοποίηση καλούν και οι Σύλλογοι Γυναικών Πάτρας και Αγρινίου (μέλη της ΟΓΕ).

Το «Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο» έχει ήδη χαρακτηριστεί από σωματεία και φορείς «διοργάνωση εξαπάτησης των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων». Ολες τις προηγούμενες μέρες, τα σωματεία της Δυτικής Ελλάδας με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να κρίνουν τι σημαίνει «ανάπτυξη» στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ενημερώνει ότι η αναχώρηση για την Πάτρα θα γίνει στις 3.45 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο (4 μ.μ. από τα τρένα).

Κάλεσμα από το δήμο

Ο δήμος Πάτρας έχει καλέσει το λαό της πόλης να διαδηλώσει μαζικά, ενώ την περασμένη Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προσυγκέντρωση στο κτίριο του ΚΕΠ στο λιμάνι, στις 5 το απόγευμα, προκειμένου να ενωθεί με τη διαδήλωση των συνδικάτων και των φορέων του λαϊκού κινήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Της απεσταλμένης μας
Βάσως Νιέρη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ