Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η εργατική τάξη να αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμή της

Περιοδεία σε πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Στιγμιότυπο της περιοδείας
Στιγμιότυπο της περιοδείας
«Τόσα χρόνια μπάρκο, το μισό μισθό κρατήσεις και ποια είναι η σύνταξη που θα πάρουμε; Και είναι δικά μας λεφτά, πληρωμένα με αίμα». «Μας παίρνουν το ένα δικαίωμα μετά το άλλο, σε λίγο θα φέρουν και το βούρδουλα σαν να είμαστε σκλάβοι». «Εχεις και τη ΠΝΟ και σου λέει "παιδιά φρόνιμα", λες και ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με το καπελάκι στραβά και όχι με αγώνα».

Αυτές ήταν ορισμένες από τις φράσεις που κυριαρχούσαν στα πληρώματα των πληρωμάτων «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ», «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» κ.α., στα οποία περιόδευσε χτες το πρωί ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η αγανάκτηση των ναυτεργατών ήταν φανερή από τις συζητήσεις τόσο στα μηχανοστάσια όσο και στις κουβέρτες. Η επιθετικότητα των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών, για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, με την κυβερνητική πολιτική να τους φουσκώνει τα πανιά, έχει επιφέρει μείωση των οργανικών συνθέσεων (αριθμός και ειδικότητα ναυτεργατών), ακινητοποίηση του μισού ακτοπλοϊκού στόλου, ταξίδια - οδύσσειες, ωράρια εργασίας - λάστιχο, παραπέρα υποβάθμιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, όσο και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ο Γ. Τούσσας, συνομιλώντας με τους ναυτεργάτες, αναφέρθηκε στην ένταση της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που είναι σε εξέλιξη, λέγοντας πως ο λαός φορτώθηκε την κρίση, θα φορτωθεί και την καπιταλιστική ανάπτυξη, ή τη «μεταμνημονιακή εποχή» όπως λέει η κυβέρνηση. «Οργανικό στοιχείο» της επίθεσης αυτής, επισήμανε, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, όπως η ονοματολογία της ΠΓΔΜ, είναι και η συμμετοχή της κυβέρνησης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους στην περιοχή, προμηνύοντας επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό, αλλά και συνολικότερα για τους λαούς της περιοχής. Ενώ πρόσθεσε ότι στον ίδιο άξονα, αυτόν που έχουν καθορίσει ΝΑΤΟ και ΕΕ, κινούνται και τα άλλα αστικά κόμματα.

Οπως είπε, αν δεν ήταν η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, αν δεν ήταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να πρωτοστατούν, δεν θα είχαν αφήσει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματά μας. Γι' αυτό, οργάνωση παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να πατάμε γερά στα πόδια μας. Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ, δυναμώνουμε το εργατικό κίνημα και την Κοινωνική Συμμαχία, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και προχωράμε μπροστά για την εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ