Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση φοιτητών στην Ξάνθη

Κινητοποίηση αγωνιστικής «υποδοχής» του υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη πραγματοποίησαν την Τρίτη φοιτητές - μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και του Συλλόγου Οικοτρόφων Ξάνθης.

Ο υφυπουργός περιοδεύει αυτές τις μέρες στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με σκοπό να «διαφημίσει» τα σχέδια της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, που πατάνε στο ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και συνεχίζουν το τσάκισμα της δημόσιας Παιδείας.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι τα Ιδρύματα «φυτοζωούν, καθώς η χρηματοδότηση έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 80%. Στις Εστίες της Ξάνθης υπάρχουν κτίρια που δεν έχουν ζεστό νερό, ενώ έχουν παρατηρηθεί επίσης κρούσματα κλοπών λόγω της ελλιπούς φύλαξης των Εστιών». Απαίτησαν λοιπόν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του ζεστού νερού. Αμεση πρόσληψη φυλάκων, αύξηση της φύλαξης με βάση τις ανάγκες. Αύξηση των δρομολογίων όλες τις μέρες της βδομάδας. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Η Επιτροπή Αγώνα Οικότροφων Ξάνθης καλεί όλους τους φοιτητές που πλήττονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν σπουδές και ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ