Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αποκαλύπτεται η υποκρισία τους

Πριν από λίγο καιρό, στελέχη του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υφυπουργός, Δ. Μπαξεβανάκης, εγκαλούσαν το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» ότι τάχα συκοφαντεί τα ΕΠΑΛ, επειδή σε δημοσίευμά του κατέγραφε πλευρές των προβλημάτων που εντοπίζονται σε αυτά τα σχολεία, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ουσιαστική ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών που φοιτούν στα ΕΠΑΛ. Η δήθεν συκοφαντία του «Ριζοσπάστη» ήταν ότι εντόπιζε παράγοντες που καθιστούν τα ΕΠΑΛ ουσιαστικά δεύτερη επιλογή για τα παιδιά και τις οικογένειες, καθώς και συνέπειες που συνδέονται με αυτό, όπως για παράδειγμα μειωμένη πειθαρχία και αυστηρότητα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, μεγάλα ποσοστά μαθητικής διαρροής κ.ά., χωρίς σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους. Αλλά τόσο ενοχλήθηκαν με αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ, που «διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους» επιχείρησαν - ανεπιτυχώς - να περάσουν ακόμα και ψήφισμα από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά που θα κατήγγελλε τον «Ριζοσπάστη»!

Θαυμάστε λοιπόν την υποκρισία τους! Σε άρθρο στη χτεσινή «Αυγή» γράφεται επί λέξει για τα ΕΠΑΛ: «Δυστυχώς στην πράξη η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση θεωρείται η "καταβόθρα" του εκπαιδευτικού μας συστήματος, με επικρατούσα άποψη σχεδόν απόλυτα ότι κατευθύνονται προς αυτή όσοι "δεν μπορούν" ή "δεν ενδιαφέρονται" για πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ενα εκ των αποτελεσμάτων της απαξίωσής τους είναι ότι το μαθητικό τους δυναμικό βρίσκεται κατά μέσο όρο σε χαμηλότερο επίπεδο έναντι εκείνου των ΓΕΛ και δεν σπανίζει ακόμα και εκπαιδευτικοί όταν θέλουν να αναφερθούν σε ακραία αδύναμο μαθητή να σχολιάζουν υποτιμητικά ότι "μέχρι και στο ΕΠΑΛ θα αποτύγχανε"»!

Τι συμβαίνει άραγε εδώ; Μήπως είναι «chic» χαρακτηρισμός η «καταβόθρα» για τα ΕΠΑΛ; Η μήπως η «Αυγή» στρέφεται ενάντια στον υπουργείο και στο κόμμα της; Φυσικά και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι ψάχνουν αφορμές για να πετάξουν λάσπη στο ΚΚΕ, ξεχνώντας να κοιτάξουν την πραγματικότητα ή έστω να κοιτάξουν στον καθρέφτη...


Γ. Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ (2020-10-16 00:00:00.0)
Το «δυνατό χαρτί» της κυβερνητικής υποκρισίας να της γίνει μπούμερανγκ από το λαό και τη νεολαία (2019-03-06 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την κατάργηση «ολιγομελών» τμημάτων (2018-09-20 00:00:00.0)
Αναμετριούνται καθημερινά με τις ελλείψεις τα σχολεία (2017-10-03 00:00:00.0)
Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων για τα Λύκεια (2014-03-25 00:00:00.0)
Απαίτησαν να σταματήσει κάθε δίωξη μαθητή (2013-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ