Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα των σχολείων

Κινητοποιήσεις από φορείς και σωματεία

Σε πρωτοβουλίες διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα των σχολείων του Περιστερίου προχωρούν το επόμενο διάστημα φορείς και σωματεία της περιοχής, με πρώτο σταθμό παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Περιστερίου την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι. Κλιμακώνουν με παράσταση διαμαρτυρίας στις 26 Φλεβάρη στην ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) και με παμπεριστεριώτικη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την 1η Μάρτη.

Στις κινητοποιήσεις καλούν η Ενωση Γονέων Περιστερίου, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία - Παράρτημα Δυτικής Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου, η Σωματειακή Επιτροπή ΟΤΑ Περιστερίου, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ), το Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου και η Ενωση ΕΒΕ Περιστερίου. Οπως τονίζουν, «χρειάζεται συστράτευση και αγώνας της εργατικής τάξης, των λαϊκών ανθρώπων του Περιστερίου, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών, κάθε τίμιου ανθρώπου που δεν ανέχονται την άθλια κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!».

Οι φορείς αναφέρονται στις διαχρονικές ευθύνες της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων. Προβάλλουν παράλληλα ένα συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο για τις υποδομές και το περιεχόμενο της Εκπαίδευσης και τα επιτακτικά ζητήματα της επισκευής και βελτίωσης των σχολικών κτιρίων, της ανέγερσης σχολείων στα ήδη δεσμευμένα οικόπεδα (28ο Δημοτικό, ΕΕΕΕΚ, 10ο Λύκειο) και τον απαιτούμενο έλεγχο αντισεισμικής θωράκισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ