Σάββατο 24 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Αυξητικές τάσεις στη διακίνηση του καθημερινού φύλλου

Σημαντική ώθηση φαίνεται ότι έδωσαν στην κυκλοφορία του καθημερινού «Ριζοσπάστη» η μείωση της τιμής του στο 1 ευρώ και η προσπάθεια των ΚΟ του ΚΚΕ να διακινήσουν την εφημερίδα με εξόρμηση που διοργανώνουν συγκεκριμένες μέρες της βδομάδας. Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα μας στην καθημερινή της έκδοση διακινείται πλέον με μειωμένη τιμή, 1 ευρώ (από 1,5 ευρώ), από την Πέμπτη 1η Φλεβάρη, ως άλλο ένα μέτρο για να φτάσει ακόμα πιο πλατιά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Οι πρώτες βδομάδες μετά από αυτήν την προσαρμογή δείχνουν μια αύξηση στη μέση κυκλοφορία της τάξης του 31%. Από 3.577 φύλλα που διακινούνταν καθημερινά πριν την Πέμπτη 1η Φλεβάρη, η κυκλοφορία έχει ανέβει στα 4.700 φύλλα (2.920 στην Αττική και 1.780 στην επαρχία). Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε και η αύξηση των συνδρομητών.

Σημαντικά αποτελέσματα έχει και η προσπάθεια να οργανώνεται κάθε Πέμπτη πλατιά εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων με την εφημερίδα μας. Οπως γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο από όλες τις ΚΟ, έτσι και τις Πέμπτες γίνεται αυξημένη παραγγελία φύλλων, τα οποία διακινούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ σε τόπους δουλειάς και σπίτια. Αυτή η προσπάθεια ανέβασε τη μέση κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» κάθε Πέμπτη: Από 3.875 φύλλα που διακινούνταν τις Πέμπτες (πριν την Πέμπτη 1η Φλεβάρη), η κυκλοφορία έχει ανέβει στα 6.090 φύλλα (3.840 στην Αττική και 2.250 στην επαρχία).

Τα παραπάνω στοιχεία, όπως και εκείνα που κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», δείχνουν ότι όσο περισσότερο γίνεται υπόθεση όλων των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ η διακίνηση της εφημερίδας μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε. Στόχος είναι μπροστά στον εορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος να υλοποιηθεί η απόφαση του 20ού Συνεδρίου για αποφασιστική στροφή στη διακίνηση και αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη». Αναπτύσσοντας άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, με στόχο την αύξηση της κυκλοφορίας σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, χώρους σπουδών. Για αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που τον αγοράζουν και τον μελετούν, για να κερδίσουμε νέους αναγνώστες, κυρίως από την εργατική τάξη και τις μικρότερες ηλικίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ