Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΡΩΣΙΚΩΝ «S-400»
Παραμένουν οι «προβληματισμοί» των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ενδεικτική της ενόχλησης που προκαλούν στις ΗΠΑ (αλλά και το ΝΑΤΟ γενικότερα) τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει αντιπυραυλικά συστήματα «S-400» από τη Ρωσία είναι η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε εκπρόσωπο της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Hellas.journal».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ΜΜΕ, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια της Αγκυρας απάντησε: «Οπως έχουμε πει και προηγουμένως, είναι σημαντικό οι χώρες του ΝΑΤΟ να προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι διαλειτουργικός με τα συστήματα του ΝΑΤΟ. Ενα ρωσικό σύστημα δεν θα ανταποκρινόταν σε αυτό το πρότυπο. Οι προμήθειες αυτές θα ήταν επίσης ασυμβίβαστες με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας (του ΝΑΤΟ) μέσω προσπαθειών για αντιμετώπιση με εθνικές προσπάθειες, των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τον στρατιωτικό εξοπλισμό που προέρχεται από τη Ρωσία».

Μάλιστα, με δεδομένο ότι στην κατασκευή των «S-400» εμπλέκεται η ρωσική εταιρεία «Almaz-Antey Air», η οποία περιλαμβάνεται σε λίστα εταιρειών που στοχοποιούν οι κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία, η εκπρόσωπος είπε: «Γνωρίζουμε βεβαίως τις ανακοινώσεις αρκετών χωρών σχετικά με την πρόθεσή τους να προμηθευτούν ρωσικά συστήματα και θα παρακολουθούμε πολύ στενά τη δραστηριότητα αυτή για πιθανές κυρώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ