Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στον Πύργο

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι σταφιδοπαραγωγοί στην Ηλεία, καθώς προετοιμάζονται εντατικά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει τη Δευτέρα στις 15 Οκτώβρη στον Πύργο, έξω από το Εργατικό Κέντρο, στις 10 το πρωί. Εδώ και μέρες στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και της ΠΑΣΥ με περιοδείες και συσκέψεις στα σταφιδοχώρια ενημερώνουν τους αγρότες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά τη σταφίδα και απευθύνουν κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Δευτέρας.

Το συλλαλητήριο αυτό, αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων των σταφιδοπαραγωγών, καθώς τον περασμένο μήνα είχε προηγηθεί άλλο με αίτημα αιχμής την κατάργηση του κανονισμού γης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σταφίδα που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους. Φέτος τρίτη χρονιά εφαρμογής του αντισταφιδικού κανονισμού έμποροι - μεταποιητές, με τη στήριξη των ιθυνόντων και ομάδων παραγωγών και κυβέρνησης, επιδιώκουν να αγοράσουν σε ακόμη χαμηλότερες τιμές την παραγωγή.

Η τιμή της σταφίδας για φέτος έχει προσδιοριστεί στις 260 δραχμές πιο χαμηλά και από πέρυσι, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση των παραγωγών της Ενωσης Πύργου - Ολυμπίας, ήταν στις 300 δραχμές το κιλό.

Στο συλλαλητήριο της Δευτέρας οι σταφιδοπαραγωγοί θα αγωνιστούν για ικανοποιητικές τιμές για τη σταφίδα, την κατάργηση του υπάρχοντος αντισταφιδικού κανονισμού, την επανασύσταση του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού σε πρωτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση που θα λειτουργεί σε όφελος των αγροτών - σταφιδοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ