Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Καταγγέλλουν τους υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών

Τους υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) τονίζοντας ότι αμφότεροι άσκησαν αντιαγροτικές και καταστροφικές πολιτικές στο χώρο του υπουργείου Γεωργίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στην ανακοίνωση της ΠΕΓΔΥ, ανάμεσα σε άλλα αναφέρονται τα παρακάτω: «Καταγγέλλουμε τον υπουργό Γεωργίας ως αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διάλυση των περιφερειακών γεωργικών υπηρεσιών και τον κατακερματισμό, συρρίκνωση και αποδυνάμωση των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου.

Τον καταγγέλλουμε για τη λογιστική αυτή αντίληψη του ρόλου του υπουργείου, που παραβλέπει τον τεχνικό, ενημερωτικό, συμβουλευτικό, αναπτυξιακό και ελεγκτικό (ποιότητα τροφίμων), γεωργικό χαρακτήρα του υπουργείου Γεωργίας. Καταγγέλλουμε επίσης την αντιυπαλληλική, ανάλγητη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, που σε μία νύχτα άλλαξε βιαίως το εργασιακό καθεστώς χιλιάδων υπαλλήλων (αποσπασμένων στις ΝΑ) και τους εξαναγκάζει να σύρονται όλοι σήμερα στα Διοικητικά Εφετεία».

«Με την καταγγελία μας αυτή -σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΕΓΔΥ- θέλουμε για μια φορά ακόμα να θέσουμε προ των ευθυνών τους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, αλλά και την κυβέρνηση. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχτούμε τη διάλυση του υπουργείου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών του, γιατί αυτό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική γεωργία. Αντί για ανάπτυξη θα έχουμε συρρίκνωση και μαρασμό».

Ακολούθως στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Με την καταγγελία μας αυτή θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι θα συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας. Οι γεωπόνοι, μαζί με τους άλλους γεωτεχνικούς κλάδους και τις Ομοσπονδίες υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Περιφερειών, ετοιμάζονται εντός των προσεχών ημερών, μετά από πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης, που είναι σε εξέλιξη, σε απεργία διαρκείας (48ωρες επαναλαμβανόμενες)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ