Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Περίπου 500 κάτοικοι έκαναν χτες νέα συγκέντρωση σε απάντηση της εκστρατείας τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση

Συνεχίζουν απτόητοι τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Μαυροπηγής Κοζάνης, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει με τη χρήση αστυνομικής βίας, δακρυγόνων, με απειλές και με το αξιοθρήνητο υβρεολόγιο σε βάρος των κατοίκων του χωριού από τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη, που απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι οι οπλισμένοι με τεράστια καδρόνια κάτοικοι κατέφυγαν σε «βιαιοπραγίες» σε βάρος της αστυνομίας!

Χτες το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κοζάνης εκδικάστηκε η προσφυγή της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Μαυροπηγής για το σταμάτημα των εργασιών διάνοιξης του ορυχείου της ΔΕΗ δίπλα στα σπίτια του χωριού. Στην είσοδο του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί 500 κάτοικοι της κοινότητας που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για τη βάναυση συμπεριφορά της αστυνομίας εναντίον τους και τη βίαιη διάνοιξη ορυχείου στις αυλές σχεδόν των σπιτιών τους. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Μετά το τέλος της δίκης οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κοζάνης. «Ημασταν όλοι οι κάτοικοι στην πορεία», μας δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελίδης. «Μόνο οι άρρωστοι, οι ανήμποροι και τα μικρά παιδιά έμειναν στο σπίτι». Η πορεία που έγινε δεκτή με εκδηλώσεις συμπάθειας από τον κόσμο, κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο και στη συνέχεια στη Νομαρχία όπου επέδωσε ψήφισμα που σ' αυτό τονίζεται ότι οι κάτοικοι δεν παραιτούνται από τον αγώνα τους, καταδικάζουν την αστυνομική βία και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη δικαίωσή τους.

Προχτές εξάλλου για το ίδιο θέμα οι γυναίκες της Μαυροπηγής πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στη λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας και κατέλαβαν για μία ώρα το Δημαρχείο της πόλης, καταγγέλλοντας την κτηνώδικη συμπεριφορά της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ