Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της δασοπροστασίας και της πυρασφάλειας, τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, η - μεταφορικά και κυριολεκτικά - εμπρηστική πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και συγκέντρωσής της σε λίγα χέρια, οι υπαίτιοι και οι ευθύνες τους, αλλά και προτάσεις για το πώς μπορεί η σημερινή αρνητική για το λαό κατάσταση να αντιστραφεί μέσα απ' τον αγώνα για την προστασία των δασών και της ανθρώπινης ζωής, για την πυροπροστασία στο αστικό περιβάλλον, για τα δικαιώματα των πυροσβεστών, με προοπτική έναν δρόμο ανάπτυξης όπου ο δασικός πλούτος, η γη θα ανήκουν στο λαό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Πέμπτη 10/5 η ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια».

Οι παραπάνω και πολλές ακόμα πλευρές αυτού του σημαντικού ζητήματος απασχόλησαν την πλούσια συζήτηση και τροφοδότησαν τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων και εμπλεκόμενων με τη δασοπροστασία και την πυρασφάλεια, αλλά και φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, καθώς τα ζητήματα αυτά άπτονται ζωτικών αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Τις θέσεις του ΚΚΕ παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από στελέχη αρμόδιων φορέων, ειδικούς και επιστήμονες. Την εκδήλωση άνοιξε ο Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος και μέλος της Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, ο Ανέστης Τσουκαράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, ο Νίκος Κοτσιώρης, επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Γιάννης Σταμούλης, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, ο Γιάννης Σαΐτης, ταξίαρχος ε.α., ο Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α., ο Βασίλης Γιαννάκος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Πυροσβεστών Αττικής, και ο Θανάσης Εξαρχόπουλος, επικεφαλής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής. Παρευρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ