Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας αναμενόταν να ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου 16/6 η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης, με αφορμή την αναμενόμενη υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας, αυτό που κυριάρχησε ήταν η συζήτηση - παρωδία με άσφαιρες κοκορομαχίες, προσωπικές επιθέσεις, υπονοούμενα και «υψηλούς τόνους» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, και την ίδια ώρα η εκκωφαντική σιωπή για το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας, που είναι η προώθηση των επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών σε βάρος των λαών.

Παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη βρήκαν στην πρόταση της ΝΔ μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να υπερασπιστούν συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όσο και τα «έργα και τις ημέρες» της για τα «θέλω» του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας αυτήν τη συμπαιγνία, αποχώρησε από την Ολομέλεια, κάνοντας καθαρό ότι δεν θα πάρει άλλο μέρος στην παρωδία, καθώς και ότι δεν πρόκειται να δώσει «πράσινο φως» στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη σφραγίδα των οποίων φέρει ατόφια η συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ