Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Πάνω από 120 οι νεκροί

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη δυτική Ιαπωνία
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη δυτική Ιαπωνία
ΤΟΚΙΟ.--

Τους 126 έφταναν χτες οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Ιαπωνία, οδηγώντας στην έκδοση εντολών εκκένωσης για πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως στη δυτική χώρα. Οι αγνοούμενοι ήταν τουλάχιστον 86 και είχαν καταγραφεί τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο κ.α.

Τα περισσότερα θύματα είχαν καταγραφεί στις επαρχίες Χιροσίμα, Οκαγιάμα και Εχίμε. Πάνω από 260.000 σπίτια είχαν μείνει χωρίς νερό, ενώ πάνω από 13 σιδηροδρομικές εταιρείες είχαν αναστείλει προγραμματισμένα δρομολόγια.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της μετεωρολογικής υπηρεσίας απέδιδαν τα προβλήματα στην ασυνήθιστα σφοδρή βροχόπτωση, συνδέοντάς την με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει περιοδεία σε Βέλγιο, Γαλλία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, η οποία όμως αναβλήθηκε. Η υπογραφή της διμερούς συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας θα γίνει τελικά στις 17 Ιούλη και όχι αύριο.

Πάντως, οι πολύνεκρες καταιγίδες σε μια χώρα όπως η Ιαπωνία, με τεράστια τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη, φέρνουν ξανά στο επίκεντρο την αξία της έγκαιρης και ολοκληρωμένης πρόληψης για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, με τη δύναμη που προσφέρει η τεράστια ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων τον 21ο αιώνα. Επιπλέον, όταν σε μια τέτοια χώρα υπάρχουν ακόμα οικογένειες που μένουν σε ξύλινα σπίτια (!), το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα φυσικά φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ