Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζονται οι κυβερνητικές επιχειρήσεις στο νότο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Με ορμή συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού και των συμμάχων του στο νότο της χώρας, ειδικά στην επαρχία Ντεράα, ο έλεγχος της οποίας εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστικός για τη συνολική έκβαση του πολέμου στη Συρία.

Στο μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση απέδωσε στο Ισραήλ μία επίθεση που έγινε το βράδυ της Κυριακής κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου Τ4, στην επαρχία Χομς, αναφέροντας ότι το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας έπληξε ένα από τα «αεροπλάνα που πραγματοποίησαν την επίθεση και ανάγκασε τα υπόλοιπα να εγκαταλείψουν» τον εναέριο χώρο της Συρίας.

Τέλος, σε έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων για την επίθεση που είχε γίνει στις 7 Απρίλη στην πόλη Ντούμα της Συρίας, αναφέρεται ότι «δεν εντοπίστηκε καμία οργανοφωσφορική ένωση ή κατάλοιπά της», προσθέτοντας ωστόσο ότι «βρέθηκαν διάφορα κατάλοιπα χλωρίου». Θυμίζουμε ότι η επίθεση στην Ντούμα είχε αξιοποιηθεί ως αφορμή για να εξαπολυθεί στις 14 Απρίλη η συντονισμένη επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας, που βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του συριακού στρατού, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ