Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Βήμα προετοιμασίας νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Η ΕΕΔΥΕ, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που αρχίζει σήμερα, επισημαίνει ότι πίσω από τις προσχηματικές διακηρύξεις περί ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας, αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων κ.λπ., οι ιμπεριαλιστές επιχειρούν να κρύψουν τον ακόμη πιο επιθετικό και επικίνδυνο χαρακτήρα του ΝΑΤΟ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η Σύνοδος πραγματοποιείται στο φόντο μιας ολοένα εντεινόμενης αντιπαράθεσης μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής» αλλά και στην Ευρώπη, με επίδικο τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ αναφέρεται στις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και στην ακόμα στενότερη συνεργασία ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει «τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί φέρει βαριές ευθύνες. Η συμφωνία της στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είναι πράξη εχθρική προς τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, για την περιλάλητη "γεωστρατηγική αναβάθμιση" της χώρας και για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, με πολύ επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής συνέπειες, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την ένταξη στις λυκοσυμμαχίες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

Καλεί το λαό να συμμετάσχει στις αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης ανά περιοχή που θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Ιούλη, με εξορμήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λπ., απαιτώντας:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Οχι δαπάνες ΝΑΤΟικές. Σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικά - αντιπυρικά - αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Εξορμήσεις και πικετοφορίες ενάντια στη ΝΑΤΟική Σύνοδο

Με εξορμήσεις και πικετοφορίες οι Επιτροπές Ειρήνης της Αττικής καταγγέλλουν και αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ως νέου, ακόμα πιο επικίνδυνου βήματος κλιμάκωσης των εξοπλισμών, προετοιμασίας για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης περιοχής δήμου Αθήνας, στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης περιοχής Πειραιά και γειτονικών δήμων, στις 7 μ.μ., στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Αύριο Πέμπτη

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου, στις 7 μ.μ., με σημείο εκκίνησης την οδό Πηλέως 56.

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Ιλίου - Καματερού, στις 6.45 μ.μ., στο Πάρκο Τρίτση (είσοδος Λ. Φυλής).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου - Μοσχάτου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ατταλείας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, στις 11 π.μ., στο Εμπορικό Κέντρο Κάτω Χαλανδρίου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής, στις 8 π.μ. στους σταθμούς του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Νομισματοκοπείο».

Σάββατο 14 Ιούλη

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, στις 11 π.μ., στη λαϊκή αγορά Κάτω Χαλανδρίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΔΥΕΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ διοργανώνει και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), την Πέμπτη 12 Ιούλη στις 12 μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ