Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Διεργασιών συνέχεια με νέα μορφώματα, μεταγραφές και σενάρια

Στα «δεξιά» του αστικού πολιτικού συστήματος πέρασε χτες η σκυτάλη των διεργασιών, καθώς την ίδρυση ενός «δεξιού κόμματος» ανήγγειλαν ο Τ. Μπαλτάκος, πρώην στέλεχος της ΝΔ, με διαύλους με τη Χρυσή Αυγή, και ο Δ. Καμμένος, που πρόσφατα αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ κατηγορώντας τους για τη στάση τους σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, σκοπός τους είναι ο σχηματισμός «πατριωτικού μετώπου», για να «αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους» και για «να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση», που αποτελεί «τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη».

Ο Δ. Καμμένος θα είναι πρόεδρος αυτού του «δεξιού κόμματος» και ο Τ. Μπαλτάκος γενικός γραμματέας, ενώ ήδη ρίχνουν «δίχτυα» σε παράγοντες που κινούνται στο χώρο αυτό και έχουν μείνει ανέστιοι, σε ανεξάρτητους βουλευτές κ.ά.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης, επανέφερε τα σενάρια περί επιχειρούμενης αποσταθεροποίησης. «Ολοι ξέρουμε ποιος κρατάει τα νήματα», σχολίασε, ενώ χαρακτήρισε Δ. Καμμένο και Μπαλτάκο «δούρειους ίππους του Κυρ. Μητσοτάκη».

Το θέμα σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, δηλώνοντας άγνοια για τα κίνητρά τους, και σε μία ακόμα επιχείρηση τροφοδότησης της κάλπικης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «φαίνεται να υποθάλπει και να νομιμοποιεί τέτοιου τύπου ακραίες πολιτικές απόψεις».

Στο μεταξύ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εντάσσεται ο προερχόμενος από την Ενωση Κεντρώων, ανεξάρτητος μέχρι χτες βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης, σε μια εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην κόμματός του, το οποίο χρέωσε στον Κυρ. Μητσοτάκη «DNA αποστασίας».

Παράλληλα, στη ΝΔ συζητιέται η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Ρ. Τ. Ερντογάν. Για το θέμα αυτό επίθεση εξαπέλυσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της αυτή «το λιγότερο ακατανόητη, αν όχι επιζήμια», που καμιά σχέση δεν έχει με την εξωτερική πολιτική. Ο Δ. Τζανακόπουλος συνέστησε στη ΝΔ «να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία».

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες διαφοροποιήσεις του Π. Καμμένου, τη φορά αυτή για τον «Κλεισθένη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα ανασύνθεσης οποιασδήποτε κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας έχουν και οι δύο δηλώσει ότι θα πορευθούν μαζί, μέχρι τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης, το φθινόπωρο του 2019».

Τις κάθε είδους διεργασίες ανάμεσα στα αστικά κόμματα αναμένεται να επηρεάσει και η έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί και ότι απομένει η εισαγωγή των τελικών προτάσεων των κομμάτων στο Κοινοβούλιο, ώστε να ξεκινήσει η φάση της αναθεώρησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες σε όλα τα επίπεδα (2018-04-17 00:00:00.0)
Διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό με «μοχλό» την ονοματολογία (2018-01-24 00:00:00.0)
Διεκδικεί ρόλο στα «δεξιά της ΝΔ» (2016-03-25 00:00:00.0)
Διεργασίες και σενάρια χρεοκοπίας του λαού (2016-02-14 00:00:00.0)
Κατακρίνει την κυβέρνηση, λέει ότι δε θέλει εκλογές, φλερτάρει Ποτάμι (2016-02-09 00:00:00.0)
Διεργασίες για «νέα κεντροδεξιά» και στα «δεξιά» της Δεξιάς (2014-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ