Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθώοι οι τέσσερις Ισραηλινοί

Αθώοι κρίθηκαν χτες, από το Αυτόφωρο Δικαστήριο Χανίων, οι τέσσερις Ισραηλινοί που είχαν πιαστεί από την Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης, γιατί εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν τον όρμο της Σούδας. Στην περιοχή λειτουργεί ναυτική βάση και έχει χαρακτηριστεί στρατιωτική.

Στο δικαστήριο, όπου αντιμετώπισαν την κατηγορία της λήψης φωτογραφιών σε απαγορευμένη περιοχή, οι Ισραηλινοί υποστήριξαν ότι δε γνώριζαν την απαγόρευση, αφού στο σημείο που εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν δεν υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες. Το δικαστήριο έκρινε αληθινούς τους ισχυρισμούς τους κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι τέσσερις Ισραηλινοί, Ζαν Μαρτίνες, 47 ετών, Μότι Σκούρι, 39 ετών, Ορα Σάραγκ, 37 ετών και Γιόαν Σάραγκ, 36 ετών, ήταν μέλη ομάδας 150 τουριστών από το Ισραήλ που έκαναν διακοπές στην Κρήτη.

Πριν ανακοινωθεί η αθώωση των τεσσάρων Ισραηλινών, το προξενικό τμήμα της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα χαρακτήριζε τελείως ψευδείς τις κατηγορίες για κατασκοπία, που, αρχικά, τους είχαν αποδοθεί. Σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι «τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν ήταν απλοί τουρίστες μιας εκδρομής στην Κρήτη, που οργανώθηκε από την εταιρία στην οποία εργάζονται. Εντυπωσιάστηκαν από το ωραίο περιβάλλον και αποφάσισαν να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες. Απλά έτυχε στο φόντο μίας φωτογραφίας να φαίνεται μετά βίας το σχήμα ενός πλοίου. Τα τέσσερα άτομα είναι χαμηλόβαθμοι εργαζόμενοι στην εταιρία, όπως οδηγοί, αποθηκάριοι, που δε μιλούν καμία ξένη γλώσσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ