Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επιμένουν στην αναγνώριση οι Τουρκοκύπριοι

Ο Ραούφ Ντενκτάς κατηγόρησε τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι συντάσσονται πλήρως με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και γράφουν εκθέσεις υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προσφωνώντας συγκέντρωση του Ροταριανού ομίλου στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε το αίτημά του για αναγνώριση του ψευδοκράτους του, για να ενταχθεί, όπως είπε, η Κύπρος με δύο ξεχωριστά κράτη, αλλά με ενιαία φωνή.

Είναι κατανοητό, είπε, η Ευρωπαϊκή Ενωση να κατηγορεί την τουρκική πλευρά ως τη μόνη υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, αφού αποδέχεται την Κύπρο ως πλήρες μέλος της.

Ο Ραούφ Ντενκτάς κατηγόρησε τέλος την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι έχει κλείσει το κεφάλαιο «Κύπρος», αφού, όπως είπε, συνεχίζει να διαπραγματεύεται μόνο με τους Ελληνοκυπρίους.

Συνεχίζεται η άσκηση «Νικηφόρος»

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη χτες το πρωί μια από τις κυριότερες φάσεις της άσκησης της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος».

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού και σ' αυτήν χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα και όλμοι.

Πήραν επίσης μέρος τα σκάφη «Σαλαμίς» και «Κερύνεια», ενώ έγιναν βολές από ελικόπτερα «Γκαζέλ».

Ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχία της άσκησης.

Την άσκηση παρακολούθησε και ο υφυπουργός Αμυνας της Αρμενίας υποστράτηγος Μιχαήλ Γκριγκοριάν, ο οποίος χαρακτήρισε θαυμάσια και πολύ καλά οργανωμένη την άσκηση.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, είπε, ότι αυτοί οι στρατιώτες έχουν την ικανότητα να προστατεύσουν το λαό της Κύπρου από οποιονδήποτε εχθρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ