Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Συντηρείται η σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων

INTIME NEWS

Για έναν αγνοούμενο και συνολικά 85 νεκρούς έκαναν λόγο χτες τα νεότερα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τις αρμόδιες αρχές, συντηρώντας έτσι το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι χτες ένας εγκαυματίας πήρε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» και άλλος ένας εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ενώ 42 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ενα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Σύλληψη για εμπρησμό

Στη σύλληψη ενός 35χρονου που κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή Ριζάρη στον δήμο Μαραθώνα προχώρησαν οι αρχές. Ο 35χρονος θεωρείται υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31/7. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από πρόθεση, ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Καταθέσεις και μηνύσεις

Για δύο ώρες κατέθετε χτες η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για την πυρκαγιά της 23/7 στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ι. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική.

Η πρώτη μήνυση για λογαριασμό συγγενών θυμάτων κατατέθηκε χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Η μήνυση στρέφεται κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, υπευθύνων γραφείων Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Αττικής και δήμου Μαραθώνα. Επίσης, κατά των αρμόδιων και υπευθύνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο

Σε ύφεση ήταν χτες η φωτιά που ξέσπασε προχτές το απόγευμα στη θέση Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου. Στην περιοχή παρέμεναν και επιχειρούσαν για τις διάσπαρτες εστίες οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες. Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο είχαν τεθεί οι φωτιές σε Πάρο και Εύβοια, αν και υπήρξε αναζωπύρωση στη φωτιά της Πάρου. Αυτήν τη φορά το μέτωπο ήταν δίπλα σε ΧΥΤΑ που βρίσκεται στην περιοχή, λίγα μέτρα δίπλα από το σημείο που εκδηλώθηκε η προχτεσινή φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ