Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φασιστικές προκλήσεις για τη Μακρόνησο

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή χτες, με αφορμή κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούσε την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο. Ο βουλευτής του φασιστικού μορφώματος Χρ. Παππάς είπε: «Βεβαίως να διατηρηθεί η Μακρόνησος ως εθνικό πάρκο, γιατί θα χρειαστεί» και αν είναι να κατεδαφιστούν αυθαίρετα, να «γίνει με κοινωνική εργασία».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση, τόνισε: «Μόλις πριν από λίγο ακούσαμε ότι οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι απόγονοι των βασανιστών ετοιμάζονται να την ξανανοίξουν. Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος τους ενάντια σε ανθρώπους που αγωνίζονται για να φτιάξουν μία ζωή και έναν κόσμο καλύτερο».

Οσον αφορά την τροπολογία, σημείωσε ότι «ασφαλώς πρέπει ο ιστορικός τόπος, ο τόπος του μαρτυρίου να προστατευτεί και να αναδειχθεί, να τον γνωρίσει η ελληνική νεολαία, η νέα γενιά και ασφαλώς θα πρέπει να κατεδαφιστούν όσα αυθαίρετα έχουν χτιστεί εκεί», ωστόσο εξέφρασε προβληματισμό γιατί το άρθρο κάνει λόγο για «εκτέλεση τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών. Για τα υπόλοιπα;», τονίζοντας πως «εμείς λέμε ότι αρκούν οι εκθέσεις επιθεωρητών περιβάλλοντος για να καθαρίσει η Μακρόνησος από όλα τα αυθαίρετα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ