Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη

Τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη, που «έφυγε» από τη ζωή την 1η Αυγούστου 1973, τίμησαν χτες το πρωί αντιπροσωπείες Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μία λιτή, σεμνή εκδήλωση που έγινε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Με κόκκινες σημαίες στα χέρια, με μία σιωπηλή πορεία, έφτασαν μπροστά στον τάφο του, όπου ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ιάσονας Φανός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο γιος του Νίκου Ζαχαριάδη, Σήφης, εκ μέρους της οικογένειάς του, απόθεσαν λίγα λουλούδια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στην πορεία, στην προσφορά, στη στάση του Νίκου Ζαχαριάδη αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μιλώντας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ. Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συνέβαλε στην ανάπτυξη του ΚΚΕ τα χρόνια 1931 - 1936, στάθηκε αλύγιστος απέναντι στο αστικό κράτος και το φασισμό, όντας δέσμιος της αστικής τάξης στις ελληνικές φυλακές, αλλά και στο Νταχάου στη συνέχεια. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία και ηρωική πάλη του ΔΣΕ, στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα, ξεπλένοντας τότε το στίγμα της Συμφωνίας της Βάρκιζας από το Κόμμα μας». Οπως τόνισε ανάμεσα σε άλλα, «παρά τη συκοφάντησή του, την άδικη καθαίρεση και διαγραφή του, δεν πέρασε απέναντι στο Κόμμα, δεν πέρασε απέναντι από το ΚΚΣΕ και το ΔΚΚ».

«Το Κόμμα μας στην πράξη έχει αποκαταστήσει τον σ. Νίκο Ζαχαριάδη εδώ και δεκαετίες. Με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψή του το 2011 αποκατέστησε πλήρως τον Νίκο Ζαχαριάδη στο ΚΚΕ, ακυρώνοντας τις Αποφάσεις της 6ης Ολομέλειας του 1956, της 7ης Ολομέλειας του 1957, καθώς και τα πορίσματα του 1964 και 1967 που άφηναν απαράδεκτα υπονοούμενα και υποψίες για συνεργασία με τον ταξικό εχθρό».

«Το ΚΚΕ με τα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς συνεχίζει μπροστά, με στόχο να ανατραπεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που τσακίζει την εργατική τάξη και το λαό, που γεννά δεινά, καταστροφές, κρίσεις, πολέμους. Σε αυτά τα 100 χρόνια, χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, χιλιάδες φίλοι του Κόμματος και απλοί αγωνιστές έχουν συμβάλει για να είναι σήμερα το ΚΚΕ όρθιο, ώριμο, αταλάντευτο απέναντι στον ταξικό εχθρό, έτοιμο για δράση σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Ανάμεσα στα όπλα μας ξεχωρίζει και η βαριά παρακαταθήκη και κληρονομιά που μας άφησε ο Νίκος Ζαχαριάδης. Στο δρόμο που χάραξε συνεχίζουμε», τονίστηκε στη σύντομη ομιλία στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ