Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση εργαζομένων αύριο

Την αντίθεσή τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών και της καταστρατήγησης εργασιακών τους δικαιωμάτων, διαδηλώνουν αύριο Τρίτη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, οι επιτροπές εργαζομένων και το Συντονιστικό Σωματείων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Η κινητοποίηση έχει και αντιπολεμικό χαρακτήρα, αφού - όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι - ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος συνεχίζεται και στα εργασιακά δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και το Συντονιστικό Σωματείων Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας, το οποίο, με ανακοίνωσή του, δηλώνει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. «Εναν αγώνα - όπως τονίζει - ενάντια στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που παραδίδει υπηρεσίες των δήμων, όπως πράσινο, καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, ιατρεία, στο μεγάλο κεφάλαιο, στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων».

Τέλος, το Συντονιστικό Αθήνας καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησε το Συντονιστικό των Δήμων, με στόχο ανάμεσα στα άλλα, «μισθούς που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, αύξηση παροχών υγείας και πρόνοιας, ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο με μείωση ορίων συνταξιοδότησης».

Μέσα στη βδομάδα και στις αρχές της επόμενης, ανάλογα συλλαλητήρια αναμένεται να γίνουν και σε Ν. Ιωνία, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ελληνικό, Καλλιθέα και Θριάσιο Πεδίο, με πρωτοβουλία των Σωματείων των Εργαζομένων στους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ