Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικές συλλήψεις Αφγανών προσφύγων

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στο έγκλημα του ΝΑΤΟ σε βάρος του λαού του Αφγανιστάν, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, ταυτόχρονα, κάνει ό,τι μπορεί για να δυσχεραίνει τη ζωή των Αφγανών προσφύγων που ζουν - υπό άθλιες συνθήκες η πλειοψηφία τους - στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η χτεσινή «επιχείρηση - σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στο Πεδίον του Αρεως, όπου διαμένουν άστεγοι Αφγανοί πρόσφυγες, συλλαμβάνοντας 98 από αυτούς, ενώ συνέλαβαν και ένα μέλος της επιτροπής «Πρωτοβουλία Γένοβα», που είχε επισκεφτεί τους πρόσφυγες με άλλα μέλη της επιτροπής σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Γ. Ευσταθιάδη, ζητώντας να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Ανάλογο διάβημα διαμαρτυρίας έκανε και η πρώην βουλευτής του Συνασπισμού, Στ. Αλφιέρη. Τελικά, έπειτα από τρεις περίπου ώρες, οι Αφγανοί πρόσφυγες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Δημοκρατικές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταγγέλλει την κυβέρνηση «για την επιχείρηση - σκούπα της Αστυνομίας, που οδήγησε στη σύλληψη και την ταλαιπωρία των δεκάδων Αφγανών προσφύγων, καθώς και ατόμων που βρίσκονταν εκεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ