Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια

Υπό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια και δεν εμπνέει πλέον ανησυχία. Οπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, υπάρχουν μόνο μικροεστίες εντός της καμένης περιοχής. Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της μέρας, χτες, επιχείρησαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. «Σύμμαχος» των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν και οι άνεμοι που παρέμειναν σε χαμηλή ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι η καταστροφή είναι μεγάλη, με 12.000 στρέμματα δάσους να έχουν γίνει στάχτη, επίσης ένα κοπάδι με περίπου 70 αιγοπρόβατα να έχει καεί όπως και οι σκεπές δύο αγροτικών κτισμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν τη δημοσιότητα, εδώ και δέκα χρόνια συνολικά 92.000 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων έγιναν στάχτη στην Εύβοια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε επίσης και η αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Διάσελλα Ηλείας που εκδηλώθηκε προχτές. Στην περιοχή εξακολουθούσαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Για την κατάσβεσή επιχειρούσαν 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ασθενείς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στον Αλφειό ποταμό και το κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει η πυρκαγιά στην απέναντι όχθη του ποταμού, διότι εκεί υπάρχει πυκνό δάσος, που ανήκει γεωγραφικά στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Τέλος, κατασβέστηκε πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το πρωί σε ξερά χόρτα και καλαμιές στο δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Η φωτιά έκαψε 150 τετραγωνικά μέτρα από ξερά χόρτα και καλαμιές. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη φωτιά είναι μία ακόμα από τις πολλές που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή, μετά τη μεγάλη καταστροφή της 23ης Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ