Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Λαϊκή πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα, την κατάσταση στην οικονομία και την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα: «Η τουρκική οικονομία θα έπεφτε σε κρίση, ακόμη και αν οι ΗΠΑ δεν είχαν παρέμβει. Οι κομμουνιστές τονίζαμε εδώ και χρόνια ότι η τουρκική οικονομία είναι εύθραυστη. Αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης, το οποίο δεν έχει μέλλον, το οποίο έχει διατηρηθεί εξαντλώντας όλους τους πόρους και καθιστώντας την οικονομία πιο εξαρτημένη κάθε μέρα, είναι εύθραυστο».

Επίσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστή, τονίζει την ανάγκη οργάνωσης του λαού και αναφέρει: «Λέμε ότι δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τον ιμπεριαλισμό διαπραγματευόμενοι μαζί του. Δεν μπορούμε να είμαστε "ανεξάρτητοι", δηλώνοντας τη μία ή την άλλη χώρα φίλη ή εχθρό. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ έχει καταστήσει την Τουρκία μία χώρα - κλειδί στον ανταγωνισμό στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, κάτι που με τη σειρά του έκανε τη χώρα επιρρεπή σε κάθε είδους στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές παρεμβάσεις. Μία χώρα που ευλογεί τις αποκαλούμενες "ελεύθερες αγορές", που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ανυπεράσπιστη ενάντια σε τέτοιες παρεμβάσεις. Ο λαός μας πρέπει να αντισταθεί στον ιμπεριαλισμό συνολικά και να δείξει στους κεφαλαιοκράτες που τώρα "φοβούνται τις στενές σχέσεις" με τις ΗΠΑ, ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής της χώρας».

Και καταλήγει: «Τώρα πρέπει να ανέβει η οργάνωσή μας, να ξεσηκωθούμε ενάντια στις αδικίες, την προσπάθεια η κρίση να πέσει στους ώμους των εργατών, των ανθρώπων του μόχθου. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν την κοινωνική τάξη που μας καταδικάζει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σε σχεδόν 20% φτώχεια σε μια μέρα, στην ανεργία και την πείνα. Δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη σε αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης. Η ειρήνη, η ευημερία, η αφθονία δεν είναι παρά μια απλή αυταπάτη σε αυτό το σύστημα. Το σύστημα εκμετάλλευσης είναι προς όφελος μιας μικρής μειοψηφίας. Αυτή η κοινωνική τάξη πρέπει να ανατραπεί αμέσως. Η εξουσία των καπιταλιστών πρέπει να τελειώσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στα πυρηνικά (2017-09-19 00:00:00.0)
Συστάσεις για τη διαχείριση στις ΗΠΑ (2012-12-14 00:00:00.0)
Το «οικονομικό θαύμα» μια «φούσκα» που πληρώνει ο λαός (2011-12-31 00:00:00.0)
Δε «βλέπει» πλήγμα στο Ιράκ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών (2001-10-19 00:00:00.0)
Γιόρτασε τα τέσσερα χρόνια του (1999-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ