Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για τις σοβαρές ελλείψεις

Την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και την αποστολή βιβλίων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας απαίτησαν χτες οι εκπαιδευτικοί του νομού, οι οποίοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας. Επίσης, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, απαιτώντας άμεσα λύσεις. Τη στάση εργασίας κήρυξε το ΔΣ της Β` ΕΛΜΕ, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Α` ΕΛΜΕ.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Αυτός με τη σειρά του απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ δήλωσε ότι δεν ξέρει για το πότε θα διοριστούν οι περίπου 250 εκπαιδευτικοί, που λείπουν από τα σχολεία του νομού.

Οι εκπαιδευτικοί του νομού διαμαρτυρήθηκαν επίσης στο ενδεχόμενο κλεισίματος περιφερειακών ΤΕΕ του νομού, όπως το ΤΕΕ Κατοχής. Επίσης, απαίτησαν να ανακληθεί η απόφαση του προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος προχώρησε σε τιμωρία με 20.000 δραχμές του προέδρου της Α` ΕΛΜΕ, επειδή άσκησε δημόσια κριτική στην προϊστάμενη αρχή για το «πόθεν έσχες».

Καθυστέρηση στην τοποθέτηση καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων υπάρχει και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Σερίφου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν χάσει μέχρι σήμερα πάρα πολλά μαθήματα, τα οποία στη συνέχεια θα είναι δύσκολο να καλυφθούν καθώς τα χρονικά περιθώρια θα είναι περιορισμένα.

«Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα για τα παιδιά μας να υστερήσουν σε γνώσεις έναντι των συμμαθητών τους στα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και μοιραίως να αποτύχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, Λυκείου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σερίφου.

Ας σημειωθεί ότι ειδικότητες καθηγητών όπως της Φυσικής Αγωγής, των Αγγλικών και της Μουσικής που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Σερίφου, επηρεάζουν άμεσα και την εκπαίδευση των μαθητών του ενός και μοναδικού Δημοτικού Σχολείου της Σερίφου, καθώς διαθέτονται σ' αυτό απ' το Γυμνάσιο για τη διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων.

Στην Ικαρία επίσης διοργανώνεται σήμερα στις 12.00 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Κηρύκου, παλλαϊκή συγκέντρωση από το Συντονιστικό Γονέων και Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την απαίτηση άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και βιβλία, καθώς και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ