Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με «μείγμα» για το κεφάλαιο και ρόλο στην κοκορομαχία

Με τη γνωστή «πλειοδοσία» για νέα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και για το ρόλο του στην αποπροσανατολιστική για το λαό δικομματική κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε χτες στον «Alpha» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε τα περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με ευθύνη της κυβέρνησης, με αφορμή την κόντρα της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σ. Ζαχαράκη, και του εκδότη Κ. Βαξεβάνη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσωπικές επιθέσεις εναντίον του και εναντίον της οικογένειάς του, λέγοντας ότι όλα αυτά έχουν συνέπειες και στην «οικονομική ζωή του τόπου».

Μπροστά στη ΔΕΘ και τις εκεί εξαγγελίες, πρόβαλε το «μείγμα διαχείρισης» της ΝΔ, που μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με αυτό της κυβέρνησης και στον πυρήνα του οποίου είναι, όπως είπε, η «δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», με «μείωση της ασφαλιστικής και φορολογικής επιβάρυνσης», ένα ασφαλιστικό σύστημα «τριών πυλώνων», με «ανταποδοτικότητα», όπου «αν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα», και επικουρική σύνταξη ως «ατομικός κουμπαράς», με διαχείριση και από ιδιωτικές εταιρίες. Επέμεινε εξάλλου για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με μείωση εντός μια 4ετίας των κύριων εισφορών από το 20% στο 15% και μάλιστα με «πιο επιθετική μείωση» τα πρώτα χρόνια.

Ολα αυτά με ταυτόχρονη διατήρηση της «δημοσιονομικής σταθερότητας», καθώς όπως είπε «η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο σημείο» και χρειάζεται να «επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη» των περιλάλητων «αγορών», ώστε οι κυβερνήσεις να δανείζονται φτηνότερα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Επίσης, έβαλε στόχους το «συμμάζεμα των κρατικών δαπανών», την «προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό», την «αξιοποίηση» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου μέσα και από ΣΔΙΤ. Αρνήθηκε ότι θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά έκανε σαφές ότι θα προχωρήσει σε «ανακατανομή» του προσωπικού, με μετακινήσεις «όπου χρειάζεται».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, από τη μια την κατήγγειλε, εστιάζοντας στην αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, και χωρίς βέβαια κουβέντα για το ΝΑΤΟικό περιεχόμενό της, και από την άλλη είπε ότι «εφόσον η συμφωνία κυρωθεί, τα περιθώρια είναι περιορισμένα», και μια κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να βελτιώσει «όποιες παραμέτρους μπορεί να βελτιωθούν».

Με αφορμή εξάλλου την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, μίλησε για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και επέμεινε για μεγαλύτερη καταστολή στο όνομα της ασφάλειας, με φυλακές «Γ' τύπου» και άλλα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ