Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με την «καραμέλα» περί υποκίνησης...

Τις πρακτικές του Γ. Αρσένη και όλων λίγο - πολύ των υπουργών Παιδείας της τελευταίας εικοσαετίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ζήλεψε, όπως φαίνεται, ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Γαβρόγλου, αναφορικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Ετσι, σε χτεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις εξαγγελίες του για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση κι έκανε αναφορά στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ο υπουργός έσπευσε να απαντήσει με την... «καραμέλα» περί υποκινούμενων μαθητών!

«

Κάθε πρόταση είναι λανθασμένη, είναι ανάμεσα στο λανθασμένη και το ψέμα», είπε ο υπουργός για την ανακοίνωση του Συντονιστικού, προσπαθώντας έτσι αφοριστικά να ξεμπερδέψει με τον αντίλογο στο κυβερνητικό σχέδιο που κάνει το Λύκειο πιο σκληρό, πιο ταξικό και το υποτάσσει στην υπόθεση της πρόσβασης ακυρώνοντας τον μορφωτικό του ρόλο. Και στη συνέχεια, προσπαθώντας να υποτιμήσει την κρίση και τη δυνατότητα των ίδιων των μαθητών μέσα από τα συμβούλια και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους να παίρνουν πρωτοβουλίες, να οργανώνουν τις αντιδράσεις τους κόντρα σε όσα τους μαυρίζουν το παρόν και το μέλλον, ο υπουργός πρόσθεσε: «Πώς τώρα κατάφεραν μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων να φτιάξουν Συντονιστικό, να συνεδριάσουν και να βγάλουν αυτό, εμένα μου κάνει εντύπωση. Βεβαίως όπως ξέρετε, το ΚΚΕ έχει πάρα πολλές ικανότητες»...

Πρέπει να ξέρει όμως ο υπουργός ότι οι μαθητές συναντιούνται και εκτός σχολείου και πριν αυτό ανοίξει, έχουν τα στέκια τους, έχουν τους εκλεγμένους τους και τα περσινά μαθητικά τους συμβούλια τα οποία είναι σε ισχύ, έχουν επομένως όλες τις δυνατότητες να κουβεντιάσουν και να πάρουν τις πρωτοβουλίες που εκείνοι κρίνουν. Και αν νομίζει ο υπουργός ότι έτσι, με τέτοιους παλαιοκομματικού τύπου αφορισμούς και ταμπέλες, θα ξεμπερδέψει με τους μαθητές και θα αναχαιτίσει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις που εκφράζονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, είναι γελασμένος!


Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ