Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Καμία δέσμευση για λύση των προβλημάτων στα σχολεία

Χωρίς καμία διαβεβαίωση για αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προκαλεί σε εκατοντάδες μαθητές η κατάργηση τμημάτων ΕΠΑΛ που χαρακτηρίζονται «ολιγομελή», έληξε η συνάντηση που είχε χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ με εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας. Η συνέχιση και φέτος της τακτικής να καταργούνται «ολιγομελή» τμήματα τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ όλης της χώρας αναγκάζει τους μαθητές που τα επέλεξαν ή να αλλάξουν ειδικότητα ή να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα, ακόμα και να αλλάξουν νομό προκειμένου να βρουν την ειδικότητά τους.

Το εκρηκτικό πρόβλημα που προκαλείται τέθηκε στη χτεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με παράγοντες του υπουργείου, από την πλευρά των οποίων η απάντηση ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ η δημοσιονομική κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εγκριθούν τμήματα ακόμα και με 7 - 8 μαθητές. «Το μνημόνιο συνεχίζεται παρά τους πανηγυρισμούς για επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωναν μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Σε ό,τι αφορά δε τις καταγγελίες για τμήματα με 27 - 28 μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι θα διατηρηθούν. Τόνιζαν επίσης πως χωρίς θετική απάντηση έμειναν τα αιτήματα για αντιμετώπιση του ζητήματος πληθωρικών τμημάτων που προκαλεί η εγκύκλιος, η οποία προβλέπει ότι τα τμήματα ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια θα είναι όσα και ο αριθμός των τμημάτων Γενικής Παιδείας.

Επίσης, καμία δέσμευση δεν ανέλαβαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου και στο αίτημα να αρθούν τα εμπόδια που τίθενται στις εγγραφές ανήλικων μαθητών στα εσπερινά Γυμνάσια. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΑΣΕ, όταν τέθηκαν τα προβλήματα που προκαλεί η απαίτηση να προσκομίσουν οι μαθητές βιβλιάριο εργασίας και αποδεικτικό σχέσης εξαρτημένης εργασίας - λόγος γίνεται για νέους που δουλεύουν ανασφάλιστοι και σε καθεστώς μαύρης εργασίας - οι εκπρόσωποι του υπουργείου παρότρυναν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να απευθυνθούν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, οι οποίες με απογυμνωμένο προσωπικό καλούνται να ευθυγραμμιστούν με τους αντιλαϊκούς νόμους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ