Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ετοιμάζουν νέα εγκλήματα

Τεχνικός Ασφαλείας στη Ζώνη υποτίθεται ότι επέβλεπε επιτόπου τις εργασίες σε 18 πλοία ταυτόχρονα, με την ανοχή των λιμενικών αρχών

Εντεκα μόλις μέρες πέρασαν από την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ», και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του, το υπουργείο Εργασίας, συνολικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να παρέχει «γην και ύδωρ» στο σάπιο κύκλωμα που έχουν στήσει οι εφοπλιστές στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το οποίο «θερίζει» μεταλλεργάτες στο βωμό των υπερκερδών τους! Συγκεκριμένα, το ΠΔ 70/90 για την «Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες» προβλέπει ρητά ότι ο τεχνικός Ασφαλείας θα πρέπει να βρίσκεται πάνω στο επισκευαζόμενο πλοίο καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών. Και όμως, χτες συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά εντόπισαν τεχνικό Ασφαλείας, που με την ανοχή των λιμενικών αρχών εμφανίζεται να επιβλέπει ταυτόχρονα τις επισκευαστικές εργασίες σε ...18 πλοία, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα από την επισκευαστική βάση της Δραπετσώνας μέχρι αυτήν της Κυνοσούρας!

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση αποκαλύφθηκε, όταν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, από έλεγχο σε ορισμένα πλοία, είδαν ότι ως τεχνικός Ασφαλείας υπέγραφε ο Μ. Πετρομανωλάκης. Αμέσως ειδοποιήθηκαν τα υπόλοιπα σωματεία της Ζώνης και άρχισε η συλλογή πληροφοριών από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Με παρέμβαση δε των σωματείων, ο Μ. Πετρομανωλάκης κλήθηκε στο Λιμεναρχείο Περάματος, όπου δε δίστασε να γυρέψει και τα «ρέστα», εκτοξεύοντας διάφορες απειλές και μιλώντας για απεργία των τεχνικών Ασφαλείας!

Από τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν, βρέθηκε ότι χτες ο Μ. Πετρομανωλάκης ήταν ...παρών και επέβλεπε τις εργασίες στα πλοία «ΣΚΥΡΟΣ», «ΕΜΙΛ ΝΟΛΝΤΕΝ», «ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» και «ΙΚΑΡΙΑΔΗ», που επισκευάζονται στο Πέραμα. Στα πλοία «ΕΝΑΛΙΟΣ ΤΙΤΑΝ», «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ», «ΑΜΦΙΣΣΑ», «ΝΕΤ ΠΡΟΛΟΥΤΣ», «ΝΤΟΛΗ», που επισκευάζονται στην Κυνοσούρα. Ακόμα, στα «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΤΡΕΪΝΤΕΤ», «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», «ΜΕΝΤΙΑ 2», «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ», που επισκευάζονται στη Δραπετσώνα και στα «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», «ΧΡΥΣΟΥΛΑ», «ΛΟΥΚΙΑ», που είναι στο Μόλο της ΔΕΗ!

Η υπόθεση αυτή έθεσε σε άμεση κίνηση τα σωματεία της Ζώνης, τα οποία αποφάσισαν αύριο Τετάρτη, οι εργατοτεχνίτες που δουλεύουν στα πλοία αυτά να διακόψουν κάθε επισκευαστική εργασία, απαιτώντας ο Μ. Πετρομανωλάκος να οριστεί μόνο σε ένα πλοίο ή το πολύ μέχρι σε δύο πλοία, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτά θα είναι το ένα δίπλα στο άλλο και ο κύκλος εργασιών τους θα είναι περιορισμένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ