Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Να μη χυθεί άλλο αίμα εργατών

Παμπειραϊκή τετράωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση στις 11.30 στον ηλεκτρικό σταθμό και πορεία στο ΥΕΝ

Επί ποδός βρίσκεται σήμερα και πάλι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ενώ αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα εργοστάσια και τα γιαπιά του Πειραιά. Στις 11.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης θα συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους εργαζόμενους της περιοχής του Πειραιά, στα πλαίσια παμπειραϊκής 4ωρης (11 με 3 το μεσημέρι) στάσης εργασίας, για να αποδώσουν από κοινού φόρο τιμής στους 5 μεταλλεργάτες που κάηκαν ζωντανοί μέσα στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ» και να απαιτήσουν την προστασία της ζωής στους χώρους δουλιάς, την ανάπτυξη της Ζώνης και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται για τον τραγικό θάνατο των 5 μεταλλεργατών. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η σημερινή στάση εργασίας κηρύχτηκε την περασμένη βδομάδα και κάτω από τις έντονες πιέσεις των εργαζομένων, από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Επίσης η διοίκηση είχε αποφασίσει για την ημέρα της στάσης εργασίας και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, αλλά και να καλέσει σε σύσκεψη τα πρωτοβάθμια σωματεία για να καθοριστεί η παραπέρα αγωνιστική πορεία. Ωστόσο, η πλειοψηφία της διοίκησης με πρωτεργάτη τον πρόεδρο του ΕΚΠ - στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο στον ΟΛΠ - Γιάννη Μίχα υπονόμευσε ευθέως την αγωνιστική κινητοποίηση, παίρνοντας πίσω την απόφαση για τη συγκέντρωση και τη σύσκεψη των σωματείων!

Τα σωματεία της Ζώνης, σε χτεσινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν «τη στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΠ» και κάνοντας αναφορά προσωπικά στον Γ. Μίχα τον χαρακτηρίζουν ως «υπονομευτή των αγώνων των εργαζομένων» και ότι «είναι και αυτός ένας από τους κρίκους αυτής της πολιτικής». Αναφέρονται ακόμα στη θετική εντολή που εξέδωσε ο ανακριτής, κάτω από τη συνεχή αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων, προφυλακίζοντας τους 3 από τους 5 κατηγορουμένους για την έκρηξη στο «ΣΕΪΛΟΡ». Ενώ όσον αφορά το νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας επισημαίνουν ότι η δήλωσή του ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική δημιουργεί το εξής ερώτημα στους εργαζόμενους της Ζώνης: «Θα συνεχίσουν να δολοφονούν εργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη;». Τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το μαζικό τους «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση.

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά να συμμετέχουν σε «όσους είναι πρακτικά δυνατόν» στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με την οποία καταγγέλλει την πλειοψηφία του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», η οποία δεν έβγαλε έστω ένα ψήφισμα καταδίκης του εγκλήματος στη Ζώνη, ενώ στην 4ωρη παμπειραϊκή στάση αποφάσισε να συμμετέχει μόνο με 2ωρη!

Στη στάση εργασίας καλεί τα σωματεία - μέλη της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ