Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Δημόσιος έλεγχος της ασφάλειας των εργασιών

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Λ. Κανέλλη, με αφορμή το τραγικό θάνατο των πέντε εργατών στο ΣΕΪΛΟΡ

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που, μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, αδιαφορεί πλήρως ακόμη και για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, εντοπίζει σε Επίκαιρη Ερώτησή της προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Στην Ερώτησή της επισημαίνει: «Οι πέντε νεκροί εργάτες της έκρηξης στο πλοίο ΣΕΪΛΟΡ στις 20/10/2001 υπογραμμίζουν με το ίδιο τους το αίμα την παντελή έλλειψη ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου με τις πλάτες της κυβέρνησης το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι ιδιώτες επιχειρηματίες δρουν εντελώς ασύδοτα, με στόχο την εξασφάλιση των υπερκερδών τους.

Οι πέντε εργάτες εκτελούσαν εργασίες στο πλοίο για το οποίο είχαν εκδοθεί όλες οι "νόμιμες" άδειες που προβλέπονται. Ειδικότερα την άδεια gas free την εξέδωσε η ιδιωτική εταιρία Χατζόπουλος - Παπαδόπουλος, η οποία βρίσκεται διαρκώς στα δικαστήρια υπόλογη για ανάλογες άδειες που εξέδωσε στο παρελθόν για περιπτώσεις πλοίων, στα οποία σημειώθηκαν στη συνέχεια ατυχήματα, πολλά από τα οποία ήταν θανατηφόρα».

Η βουλευτής ρωτά τους υπουργούς:«ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε:

- Να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, να καταλογιστούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που έστειλαν στο θάνατο τους πέντε εργάτες.

- Να αφαιρεθεί η άδεια έκδοσης πιστοποιητικών gas free από την παραπάνω εταιρία, όπως και από κάθε άλλη ιδιωτική επιχείρηση και να δημιουργηθεί, στα πλαίσια του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δημόσιος φορέας ελέγχου και έκδοσης πιστοποιητικών ασφάλειας, προκειμένου να μη γίνεται η ζωή των εργατών και οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας τους αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ