Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επικίνδυνες περικοπές εφημεριών

Στην περικοπή των αναγκαίων προγραμμάτων εφημεριών του Νοσοκομείου για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2001, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, οδηγεί η περιοριστική πολιτική του υπουργείου Υγείας το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Αγνοώντας το πρόγραμμα εφημεριών που είχαν καταθέσει στις αρχές του χρόνου οι επιστημονικοί φορείς του Νοσοκομείου και το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή εφημερία του, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε για το 2001 κονδύλι ύψους 1,47 δισ. δραχμών για τις εφημερίες, ενώ για την κάλυψη των αναγκών απαιτούνταν 1,7 δισ. δραχμές. Αποτέλεσμα των περικοπών είναι νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου να μένουν χωρίς την κάλυψη ειδικευμένων γιατρών, ενώ στο τρίμηνο Οκτώβρης - Δεκέμβρης 2001 στο κουτσουρεμένο πρόγραμμα εφημεριών προβλέπεται γίνουν συνολικά 1.140 υπηρεσίες γιατρών λιγότερες από όσες απαιτούνται!

Για το μήνα Οκτώβρη οι γιατροί του Νοσοκομείου, αρνούμενοι να εφαρμόσουν το επικίνδυνο πρόγραμμα εφημερίας, πραγματοποίησαν τις εφημερίες του μήνα όπως είχαν καταρτιστεί από τους επιστημονικούς φορείς του Νοσοκομείου. Δηλώνουν ωστόσο πως δε διατίθενται να εργάζονται απλήρωτοι και πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη σύσκεψη, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα πορεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ