Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να καταβληθούν οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

Παρέμβαση του Κόμματος με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Σπ. Στριφτάρη

Την απαίτηση να καταβληθεί άμεσα από την κυβέρνηση το ποσό των 127 δισεκατομμυρίων δραχμών που οφείλει προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα ως προς την καταβολή των συντάξεων Δεκέμβρη - Γενάρη και του δώρου Χριστουγέννων, διατυπώνει με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Ρέππα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης. Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό αυτό προκύπτει από την υποχρεωτική συμμετοχή της κυβέρνησης στην τριμερή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με το νόμο 2084/92, γνωστό ως νόμο Σιούφα.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση σημειώνεται ότι παγιώνεται η πρακτική των κυβερνήσεων να μην καταβάλλουν κάθε χρόνο τα ποσά, που ορίζει ο Ν. 2084/92, στον ΟΑΕΕ. «Ετσι, δεν αξιοποιούνται προς όφελος του Ταμείου τα ποσά αυτά, εμφανίζονται καθυστερήσεις και σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του, καταρρακώνεται το κύρος του, ενώ, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, προκαλείται ανησυχία ότι ο ΟΑΕΕ δε θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις Δεκέμβρη - Γενάρη, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων. Να σημειωθεί ότι σωρευτικά από το 1995 το Κράτος χρωστά στο Ταμείο περίπου 127 δισεκατομμύρια δραχμές».

Ο υπουργός ερωτάται: «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε επειγόντως να καταβληθούν τα 127 δισ. δρχ. στον ΟΑΕΕ, όπως εξάλλου επανειλημμένα έχει υποσχεθεί, αλλά και να μη δημιουργηθούν προβλήματα για την καταβολή των συντάξεων Δεκέμβρη - Γενάρη και του Δώρου Χριστουγέννων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ