Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ»
ΜΑΤ σε ρόλο απεργοσπάστη

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, Ε. Ζαχαρή, 7 διμοιρίες των ΜΑΤ επέδραμαν το Σάββατο το πρωί στο εργοστάσιο της ποτοποιίας «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» και αφού ακινητοποίησαν τον «εχθρό», 15 περίπου απ' τους απολυμένους εργάτες της επιχείρησης που περιφρουρούσαν την πύλη του εργοστασίου, επέτρεψαν στον εργοδότη να βάλει στο χώρο του εργοστασίου τρία βυτιοφόρα για να φορτώσουν κρασί.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες των απολυμένων εργατών, ο κατασταλτικός μηχανισμός, που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως απεργοσπαστικός, έκανε τη δουλιά του. Επιπρόσθετα, ο γγ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Σπύρος Ράλλης, και ο γγ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που κατέφθασαν στο χώρο του εργοστασίου, υπέδειξαν στον επικεφαλής αξιωματικό των ΜΑΤ ότι αυτό που γίνεται είναι απεργοσπαστική ενέργεια, απαγορεύεται από το Ν. 1264/82 και ως εκ τούτου είναι παράνομη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, με πλήρη εξάρτυση, σαν να πήγαιναν σε εκστρατεία, δεν πτοήθηκαν από αυτή τη «λεπτομέρεια». Επιβεβαίωσαν έτσι ότι προορισμός τους είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των παρανομούντων εργοδοτών, που στηριζόμενοι στον κρατικό μηχανισμό ποδοπατούν την εργατική νομοθεσία και αυθαιρετούν κατά το δοκούν.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ», αφού απέλυσαν τους εργαζόμενους του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη μεταφέρουν ποσότητες κρασιών, που έχουν στις αποθήκες για εμφιάλωση, σε εργοστάσια στο Αίγιο και στο Μαρκόπουλο, σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ