Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Απεργία του προσωπικού αποσκευών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Σε απεργία βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι της βελγικής εταιρείας «AviaPartner» (διαχειρίζεται τις αποσκευές περίπου 30 εταιρειών στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών «Ζαβεντέμ»), διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Πιο συγκεκριμένα, οι χειριστές αποσκευών διαμαρτύρονται για υπερβολική εντατικοποίηση της δουλειάς τους εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Οι διαπραγματεύσεις εργαζομένων και εταιρείας διακόπηκαν την Κυριακή το βράδυ χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η απεργία είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι χτες το πρωί. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι διαπραγματεύσεις «έχουν προχωρήσει, υπάρχουν ωστόσο ακόμα κρίσιμα θέματα στα οποία δεν έχουμε συμφωνήσει».

Από την Πέμπτη έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 720 πτήσεις. Η «AviaPartner» μαζί με τη «Swissport» είναι οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των αποσκευών στο αεροδρόμιο «Ζαβεντέμ». Ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες που έχουν αναθέσει στην «AviaPartner» τη διαχείριση των αποσκευών των επιβατών τους είναι οι «British Airways», «El Al», «Iberia», KLM, SAS, «Ryanair» και «TUI Fly».

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αεροδρομίου συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους απεργούς, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι του Αεροδρομίου Βρυξελλών, της «Swissport», της DHL και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από τον κλάδο των μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ