Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Νέα «στρατιά» στέλνει στο Χοντέιντα η Σαουδική Αραβία

ΣΑΝΑΑ.--

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας άρχισε από χτες να αναπτύσσει στο έδαφος της Υεμένης κοντά στο στρατηγικό λιμάνι Χοντέιντα άλλους 10.000 στρατιώτες (!), σε μία προσπάθεια να το καταλάβει έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες τουλάχιστον τεσσάρων μηνών. Σαουδάραβας αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο προέβλεψε πως η νέα επίθεση για κατάληψη του λιμανιού αναμένεται «μέσα στις επόμενες μέρες».

Κατά της επίθεσης στο λιμάνι Χοντέιντα, από όπου περνά πλέον το μεγαλύτερο μέρος των εισαγόμενων τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης στη χώρα, έχουν ταχθεί ανώτεροι αξιωματούχοι του ΟΗΕ προβλέποντας ότι αυτό θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την εφιαλτική καταστροφή, την πείνα και τις κακουχίες που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας εδώ και 3,5 χρόνια.

Η ιμπεριαλιστική επίθεση της Σ. Αραβίας στην Υεμένη έχει ξεκινήσει από το Μάρτη του 2015 με στόχο τη μείωση της γεωπολιτικής επιρροής του Ιράν στη χώρα και ιδιαίτερα στους αντικαθεστωτικούς σιίτες ενόπλους Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλο μέρος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ