Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Μανόλης ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Συνθέτης

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ζω τις μέρες που το ΚΚΕ κλείνει 100 χρόνια ύπαρξης, δράσης, αγώνων, καθοδήγησης του λαού μας και πρωτοπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

100 χρόνια και είναι σαν να γεννήθηκε χθες, σαν να γεννήθηκε από την αρχή της Ιστορίας.

Οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων έχουν έναν σταθερό σύμμαχο, έναν αλύγιστο πολεμιστή, που ξέρουν ότι δεν θα τους προδώσει και που αγωνίστηκε, αγωνίζεται και πάντα θα αγωνίζεται για το δίκιο τους.

Εμείς που παλεύουμε για την καθημερινή επιβίωση και θέλουμε να παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο από αυτήν την άθλια καπιταλιστική ζούγκλα που ζούμε, ξέρουμε ότι έχουμε οδηγό μας και μπροστάρη το ΚΚΕ.

Σε αυτήν την ιστορική στιγμή, το Κόμμα με κάλεσε να συνδράμω με τον τρόπο που γνωρίζω καλύτερα. Στρατεύομαι, λοιπόν, με αίσθημα τιμής, χαράς κι ευθύνης. Ετσι, θα συμμετάσχω οργανώνοντας την πολυμελή ορχήστρα, με κρουστά, πνευστά κι έγχορδα, με πρωτοκλασάτους μουσικούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που έχουν γράψει ιστορία στο είδος τους, όπως ο πνευστός Θύμιος Παπαδόπουλος, ο μπασίστας Σταύρος Καβαλιεράτος, ο μπουζουκτσής Γιάννης Σινάνης ή ο ντράμερ Γρηγόρης Συντρίδης.

Μαζί μας, ονόματα μυθικά, οι κορυφαίοι τραγουδιστές, που και αυτοί ήρθαν με την καλύτερη διάθεση και ορμή: Φαραντούρη, Μητσιάς, Νταλάρας, Παπακωνσταντίνου, Γλυκερία και οι καλύτεροι της γενιάς τους: Λέκκας, Πασχαλίδης, Θαλασσινός, Βέττα, Αντωνοπούλου. Μαζί τους, μεικτή χορωδία δωματίου με επίλεκτους επαγγελματίες χορωδούς από τα σημαντικότερα χορωδιακά σχήματα της χώρας.

Οι κορυφαίοι συνθέτες μας συμμετέχουν λιγότερο ή περισσότερο ενεργά στη συναυλία: Ο αδάμαστος Θάνος Μικρούτσικος δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σκηνή του ΣΕΦ, ενώ ο σπουδαίος Γιάννης Μαρκόπουλος επιμελείται το δικό του μέρος. Θα ακουστούν τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη που σημάδεψαν τους αγώνες του Κόμματος και τα σημαντικά τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών Ξαρχάκου, Λεοντή κ.ά.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια καλλιτεχνικά, ιστορική συναυλία, που αντιστοιχεί, όμως, μόνο σε ένα μικρό κομμάτι της ιστορικής διαδρομής του ΚΚΕ. Ευχαριστώ το Κόμμα που με τίμησε αναθέτοντάς μου τη διεύθυνσή της και ελπίζω να ανταποκριθώ στον καλύτερο βαθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ